Ženy píší pro ženy

speaker-corner-164783-m
Ženy-autorky bývají čteny zejména ženami, které v jejich dílech mohou hledat empatii a porozumění. Obdivují je však často také muži, kteří díky nim pronikají do tajů duše něžnějšího pohlaví. Pojďte se inspirovat v dnešních tipech, ve kterých vám představíme knihy od talentovaných spisovatelek!

 

Není vždy snadné proplouvat manželstvím po klidné hladině, bez bouří. Názory několika žen na dlouhodobé vztahy se dozvíte z knihy Mezi čtyřma stehnama. Citlivou knihu o klasickém tématu napsala Mária Ďuranová a vydalo nakladatelství Keltner. Pročtěte si ukázku, kterou jsme vám již dříve přinesli!

Mezi čtyřma stehnama

Autorka: Mária Ďuranová

Nakladatelství: Keltner
Počet stran: 200

Přečtěte si více o knize Mezi čtyřma stehnama.

„Ženě stačí znát dobře jednoho muže,
aby je znala všechny.
Muž může poznat všechny ženy světa,
ale stejně nepochopí ani jednu z nich.“

—————————————-

Tajuplný příběh plný dobrodružství, dávných prokletí, lásky a napětí – to vše v sobě ukrývá Maorská princezna. Děj knihy se odehrává na Novém Zélandu v prostředí bílých osadníků. Knihu napsala Laura Walden a vyšla v nakladatelství Alpress. Přečtěte si ukázku!

Maorská princezna

Autorka: Laura Walden

Nakladatelství: Alpress
Počet stran: 392

Přečtěte si více o knize Maorská princezna.

Když se maorská princezna Ahorangi nechá pokřtít na Lucii, její otec pronese krutou kletbu. Ta se postupně naplňuje: tragédie, nenávist a intriky provázejí ji i její potomky. Na Nový Zéland přijede vzdálená příbuzná Eva a Lucie doufá, že právě ona zlé kouzlo zlomí…

—————————————-

Ačkoliv jsou ženy nazývány něžnějším pohlavím, jsou schopné útočit, rvát se i bojovat. Přesně to ukázala Eva Hauserová ve své sbírce povídek Vidíš-li vosu, nehýbej se! V šestnácti krimi povídkách o různých ženách a jejich životech poodkrývá podstatu jejich osudů a napovídá, jak „nedráždit vosu“. Knihu vydalo nakladatelství JaS.

Vidíš-li vosu, nehýbej se!

Autorka: Eva Hauserová

Nakladatelství: JaS
Počet stran: 192

Přečtěte si více o knize Vidíš-li vosu, nehýbej se!

Co je oním bodem zlomu, kdy se z poddajné manželky stane bojovnice, kdy se laskavá milenka změní v zabijáka, kdy je všechápající matka schopná vraždy, kdy kamarádka z dětství je ochotná tajit vraždu či ji přímo osnovat? Šestnáct zastavení v ženském světě a ženské mysli, šestnáct příkladů, které přesně a srozumitelně napoví, jak nedráždit vosu, nechceme-li schytat žihadlo!

—————————————-

Další kniha pojednává o ženě-vědkyni. Alma je zmítaná rozporem mezi striktním, racionálním světem exaktní vědy a světem duchovna, zázraků a víry, do kterého ji láká muž jejího srdce. Výsledek tohoto rozkolu se dozvíte v knize Podpis všech věcí. Knihu napsala Elizabeth Gilbert a vydalo nakladatelství Jota. Nahlédněte do ukázky!

Podpis všech věcí

Autorka: Elizabeth Gilbert

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 480

Přečtěte si více o knize Podpis všech věcí.

Alma je střízlivá vědkyně, Ambrose je snivý umělec. Spojuje je však láska k vědění – zoufalá touha pochopit fungování tohoto světa a principy všeho bytí. Podpis všech věcí je důležitý román o důležitém století. Strhující, do detailu propracovaný příběh se odehrává ve všech koutech světa – od Londýna po Peru, Filadelfii, Tahiti či Amsterodam.

—————————————-

Další dílo v sobě skloubilo autorčiny zážitky z Toskánska a z psychoterapeutické praxe. Eva Vejmělková, česká spisovatelka, textařka, psychoterapeutka a také herečka známá z legendárních Básníků nebo Fontány pro Zuzanu, napsala svou první knihu Růžové moře! Romantický příběh ženy Mii odehrávající se ve slunné Itálii vydalo nakladatelství Slovart.

Růžové moře

Autorka: Eva Vejmělková

Nakladatelství: Slovart
Počet stran: 112

Přečtěte si více o knize Růžové moře.

Mladá žena Mia nachází útočiště v samotě toskánského domu. Jejími průvodci a jedinými přáteli se stávají pes a kočka. Mia se o své čtyřnohé důvěrníky stará a naslouchá jim… Dialogy mezi ní a zvířata vypovídají o poctivém hledání odpovědí na otázky: kdo jsme? Proč tady jsme? Co je život a co smrt? Setkáme se se svými blízkými, kteří již odešli?

—————————————-  

Kniha Alice v říši divů (a taky před zrcadlem) je zaměřená na aktuální témata kultu krásy, nekonečného mládí a sexuální atraktivity. Šéfredaktorka Bluma se snaží vyrovnat s vlastní postavou a být šťastná prostě taková, jaká je. Neobyčejný román napsala Sarai Walker a vydalo jej nakladatelství Domino. Nahlédněte do ukázky!

Alice v říši divů (a taky před zrcadlem)

Autorka: Sarai Walker

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 408

Přečtěte si více o knize Alice v říši divů (a taky před zrcadlem).

Alice Bluma Kettleová je externí redaktorkou časopisu pro teenagery a šetří na operaci, po které konečně zhubne. Je tímto úkolem posedlá, v průběhu let se z jeho naplnění stala chorobná posedlost. Bluma své otylé tělo nesnáší, viní ho ze všech proher, a s vidinou šťastných zítřků nakupuje šaty pro své budoucí, štíhlé a šťastné já…

—————————————-  

Jako poslední dnes představujeme moderní pohádku pro dospělé plnou touhy, erotiky a jiskření! Poslední díl edice Hříšné tajnosti nese název Hříšné tajnosti – Ovládnutá. Knihu napsala Portia Da Costa a vydalo nakladatelství Fragment. Nezapomeňte si pročíst ukázku!

Hříšné tajnosti – Ovládnutá

Autorka: Portia Da Costa

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 296

Přečtěte si více o knize Hříšné tajnosti – Ovládnutá.

Lizzie a John si naplno užívají vášnivého, nespoutaného a pikantními praktikami kořeněného sexu. Život nemůže být krásnější a Johnův milionový majetek je jen sladkou třešničkou na dortu. Když se však na scéně objeví Johnova bývalá láska, do jejich bezstarostného vztahu se začne vkrádat nejistota.


Máte v oblibě literaturu určenou zejména ženám? Zaujaly vás dnešní tipy? Podělte se s námi o vás názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMezi čtyřma stehnama

Ďuranová, Mária

Keltner Publishing, 2014

zobrazit info o knizeRůžové moře

Vejmělková, Eva

Slovart, 2014

zobrazit info o knizeHříšné tajnosti – Ovládnutá

Costa, Portia da

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePodpis všech věcí

Gilbertová, Elizabeth

Jota, 2014

zobrazit info o knizeVidíš-li vosu, nehýbej se!
Krimi povídky

Houserová, Eva

JaS, 2014

zobrazit info o knizeAlice v říši divů (a taky před zrcadlem)

Walker, Sarai

Domino, 2014

zobrazit info o knizeMaorská princezna

Walden, Laura

Alpress, 2014

Napsat komentář