Vyhrajte inteligentní román pro inteligentní ženy

Tady-a-ted-perex
Někdy vám ta nejobyčejnější věc, jako je let z Londýna do Chicaga, může změnit celý život, ani nevíte jak. Joanna je nenapravitelná optimistka, která hned v každém vidí spřízněnou duši, kdežto Dean je naopak zahořklý cynik, a přesto si padnou do oka.

 

Když se protiklady přitahují

Rozhodující životní chvíle jen málokdy rozpoznáme, když se právě odehrávají.
Nastoupíte do letadla a posadíte se vedle naprosto neznámého člověka. Nakolik je pravděpodobné, že vám onen spolucestující změní život – zvláště když je na první pohled patrné, že jste každý úplně jiný?
Joanna je životní optimistka, v každém člověku, kterého potká, spatřuje téměř spřízněnou duši. Naproti tomu Deana dovedla krutá životní zkušenost k postoji zahořklého cynika, který důvěru k jiným považuje za slabost.
Zdání ovšem může klamat a let z Londýna do Chicaga trvá docela dlouho. Dostatečně dlouho na to, aby Joanna s Deanem mohli zjistit, jestli každý z nich nemá něco, co ten druhý potřebuje. Nikdy totiž nemůžeme vědět, jestli se právě tady a teď nerozhoduje o tom, jak naložíme se svou minulostí a kam se náš život bude ubírat dál. Třeba ve chvíli, kdy vystoupíme z letadla…

 

Tady a teď

Autorka: Adele Parks

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jitka Šišáková
Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7498-037-4

Přečtěte si více o knize Tady a teď, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Můžete si také prolistovat i krátkou ukázku, nebo přečíst náš článek o tomto a podobných titulech.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

Ukázka z knihy

Snažím se nacházet i jiná místa, kde bych se mohla seznámit. Fakt. Já to nevzdávám. Chodím cvičit do fitka, zapsala jsem se na večerní kurzy francouzštiny (protože, jak všichni víme, francouzština je strašně sexy jazyk) a každé druhé úterý chodím na wimbledonskou radnici do kroužku salsy, abych si trénovala flirtování. Pak zůstávám na noc u našich. Já vím, že když přespím u rodičů, sníží to moji šanci na divokou noc vášní, ale lasagne mojí maminky jsou nepřekonatelné a je těžké jim odolat. Na všech výše zmíněných akcích jsem se seznámila s mnoha lidmi, ale s žádným svobodným chlapem, takže se to míjí účinkem. Všude chodí většinou ženské, které si taky chtějí někoho najít. A zatímco s nimi navazuju přátelství velice lehce, protože jsou usměvavé a není jim cizí zajít po kroužku na sklenku bordeaux nebo margarity, mám dojem, že ony zase snadněji nacházejí toho životního partnera. Každou chvíli se některá z nich vdává! Jedna po druhé odpadávají. A odtud tedy ten nemravný počet pozvánek na svatbu, které pravidelně dostávám. (str. 45–46)

 

O autorce

Adele ParksAdele Parks chtěla být spisovatelkou od dětství, ale psala pouze do šuplíku a pokračovala v tom i po univerzitních studiích, kdy učila angličtinu a pracovala v reklamní agentuře. Těsně před třicátými narozeninami se rozhodla dát svůj román poprvé někomu k posouzení. Nejprve pro jistotu kamarádce, která byla nadšená a tak dlouho naléhala, až si Adele našla v Londýně agenta. Ten si přečetl její rukopis a rozeslal ho šesti nakladatelům a do týdne všichni poslali pochvalný dopis a nabídku k vydání.
Adele Parks je dnes označována za královnu britské ženské prózy. Je porotkyní v literárních soutěžích, nositelkou literárních cen i čestného doktorátu. Během třinácti let napsala třináct románů, z nichž se vyklubalo třináct bestsellerů, a její knihy vycházejí v šestadvaceti jazycích.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Tady a teď

Na první pohled ničím neobvyklý let dokáže změnit život dvěma lidem, obzvláště když je náhoda svede na sousední sedadla. A protože přesun mezi Londýnem a Chicagem netrvá zrovna krátkou dobu, mají ti dva spolucestující dostatek času se poznávat. Přestože je každý jiný, mohou si navzájem ledacos nabídnout. A je jen na nich, kam se jejich životy budou ubírat poté, co vystoupí z letadla. A vy se to můžete dozvědět, pokud si přečtete inteligentní román od Adele Parks.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tady a teď vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tady a teď
probíhá od 12. prosince do 25. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Tady a teď

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTady a teď

Parks, Adele

Domino, 2014

Napsat komentář