Zasoutěžte si o biografii slavné módní návrhářky

Coco-Chanel-perex
Gabrielle Chanelová byla žena, která se dokázala z chudoby dostat až mezi nejvlivnější ženy své doby. Její módní kolekce oslňovaly svět a získávaly si obdivovatele, stejně jako ona. Milostný život Coco Chanel byl vskutku pestrý, o čemž si právě nyní můžete přečíst.

 

Rozmanitý život Coco Chanel

Gabrielle Chanelová (1883–1971) alias Coco Chanel se vyšvihla z chudých poměrů, dosáhla jedinečného společenského vzestupu, způsobila revoluci v dámském odívání a stala se nejvlivnější módní návrhářkou 20. století. Legendárními se staly její četné milostné vztahy, jejichž dramatické a tragické podrobnosti často dřívějším životopiscům unikaly: vtipná a uhrančivá Coco byla múzou, patronkou či milenkou Picassa, Dalího, Stravinského a dalších pozoruhodných osobností včetně ruského velkoknížete Dmitrije Pavloviče či vévody z Westminsteru, nejbohatšího člověka v Anglii té doby.
Lisa Chaneyová ve své biografii čerpá i z nově objevené milostné korespondence. Poprvé rovněž odkrývá zasutá témata jako Coco a drogová závislost, její lesbické vztahy nebo poměr s německým důstojníkem za druhé světové války. Coco Chanel však pronikavě zasáhla také do vývoje moderního umění a nový životopis této moderní ženy par excellence líčí její osobnost se všemi podrobnostmi. Odhaluje tak vnitřní motivaci, tvůrčí energii i skrývaná utrpení této emocionální, rozporuplné a často nepochopené ženy.

 

Coco Chanel

Autorka: Lisa Chaneyová

Vydalo: nakladatelství Eroika
Překlad: Martin Pokorný, Pavel Pokorný
Počet stran: 440 + 24 stran přílohy
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-87409-27-5

Přečtěte si více o knize Coco Chanel, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Eroika.

Nakladatelství Eroika vydává převážně prozaická díla současných ženských autorek. Od svého založení v roce 1998 publikovalo přes sto dvacet titulů.

 

O autorce

Lisa Chaneyová je autorkou dalších dvou životopisů – slavné kuchařky Elizabeth Davidové (Elizabeth David, 1998) a spisovatele J. M. Barrieho, autora Petra Pana (Hide-and-Seek with Angels, 2006). Vytvářela též kulturněhistorické pořady pro britskou televizi a rozhlas a přispívala do předních britských listů. V současnosti žije v anglickém Yorku.
(Zdroj informací: nakladatelství Eroika)

 

Vyhrajte knihu Coco Chanel

Životopis vlivné návrhářky, jejíž život byl plný nejen úspěšných módních kolekcí, ale také milostných avantýr, a to nejen s muži, a také období, která byla v mnoha životopisech odsunuta a opomíjena, jako například její drogová závislost. Přečtete si, jak se Coco Chanel dokázala z chudoby vyšvihnout až na vrchol.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Eroika vám právě přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Coco Chanel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Coco Chanel
probíhá od 9. prosince do 22. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Coco Chanel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCoco Chanel

Chaneyová, Lisa

Eroika, 2014

Napsat komentář