Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. prosince 2014

Nenechte si ujít
Na adventním svícnu hoří již druhá svíčka a města jsou přeplněná lidmi shánějícími dárky. Také u vás vrcholí předvánoční shon, nebo již máte vše hotovo? Ať tak či tak, neuškodí zastavit se a prožít něco hezkého. Třeba na literární akci – křtu knižní novinky, autorském čtení, … Co nabízí příští týden?

Ladislava Špačka netřeba představovat. Po mnoha knihách o etiketě pro dospělé napsal i knihu pro děti – Dědečku, vyprávěj. A protože se setkala s úspěchem, nedávno vyšlo její pokračování Dědečku, ještě vyprávěj. I tentokrát nechybí CD s namluveným příběhem. Jaké zajímavosti o společenském chování se Viktorka od dědečka dozví tentokrát? Přijďte na besedu a autogramiádu s Ladislavem Špačkem. Ta pražská proběhne v pondělí 8. prosince od 17 hodin v Literární kavárně Knihkupectví Academia, brněnská v neděli 14. prosince od 16 hodin v Knihcentru v OC Olympia Brno.

Mimořádnou příležitost mají všichni fanoušci Oliviera Truce. Tento francouzský spisovatel, autor Posledního Laponce, přijede do Prahy představit svou knihu, bestseller ověnčený 20 cenami včetně ocenění nejlepší francouzská detektivka roku 2013. Olivier Truc využil své znalosti Laponska a vypráví příběh o ukradeném šamanském bubnu, prvním, který se měl po mnoha letech vrátit zpět. Vadí pohanství místní církvi? Nebo jsou za tím politické motivy? V příběhu vystupuje i český geolog… S Olivierem Trucem se můžete setkat v úterý 9. prosince od 17 hodin v knihkupectví Neoluxor v OC Quadrio.

Naše třetí pozvánka je také určena rodičům a hlavně jejich dětem. V Knihovně města Olomouc na pobočce Brněnská v dětském oddělení mohou 9. prosince navštívit Pohádkové čtení. Na děti čeká nejen čtení, ale i hraní pohádek. Akce začíná v 17 hodin.

Nejsou jen úspěšní autoři, jsou i tací, kteří na své objevení teprve čekají. Jenže psát tzv. do šuplíku, to nikam nevede. Lepší je svá díla šířit mezi lidi, poslechnout si jejich názory, co by šlo zlepšit, jak své myšlenky lépe formulovat. A to nejlépe mezi stejnými nadšenci i v kruhu zkušených lektorů. Právě takovou příležitost mají všichni, kteří navštíví Literární klub Krajské vědecké knihovny Liberec. Další ze setkání se uskuteční v úterý 9. prosince. Žáci základních škol a nižších ročníků gymnázia jsou zváni na 16:00, studenti a pracující o hodinu později.

A opět se vrátíme k oceněným autorům, stejně jako u druhé pozvánky. Tentokrát se ale jedná o českého autora, držitele Magnesia Litera 2014 v kategorii Objev roku. Správní knihomolové již ví, že řeč je o Janu Trachtovi a jeho knize Tichý dech. Podtitul knihy Zápisky českého lékaře z Afriky a z Haiti prozrazuje, o čem kniha vypráví. Beseda s Janem Trachtou se koná v pátek 12. prosince v Krajské knihovně Karlovy Vary na pobočce Lidická od 17 do 19 hodin. Vstupné je 40 Kč.

Víte-li o dalších zajímavých literárních akcích, podělte se s námi! Pozvánku můžete vložit přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář