Pohádkové dárky pro děti

Titul
Vánoce jsou každým dnem blíž a blíž a vašim dětem by letos mohl nadělit radost nejenom Ježíšek, ale i Medvěd Tuli nebo Šťastný princ. Že nevíte, kdo je Medvěd Tuli? Neznáte Šťastného prince? To jsou přece hrdinové pohádkových knih, které vám chceme představit!


Dnešní pohádkové dárky vám přináší různá nakladatelství, všechny příběhy však mají něco společného – jsou o tom, že dobrých lidí je mezi námi stále dost, pomáhat druhým se vyplatí a přinést někomu radost vždycky přinese radost i vám.

 

Když Ježíšek rozdává radost a štěstí

Trojice kamarádů se rozhodne dokázat, že hodných lidí je stále dost, a začne dělat dobré skutky. Ježíškovi se jejich nápad moc líbí a začne dětem pomáhat. Přidají se k němu i jeho pohádkoví přátelé Sníček, Pořádníček nebo Hvězdulka. S jejich přispěním tak holčička najde ztraceného pejska, starý osamělý pán se setká se svojí rodinou a z protivného kluka se stane prima kamarád. Bohatě ilustrované pohádkové vyprávění ve vás probudí tu pravou vánoční náladu. Kniha pochází z edice Pohádky pro předškoláky a je určena dětem od 4 let.

 

Jak Ježíšek naděloval radost

Autor: František Ber

Ilustrátorka: Taťána Mykhaylyshynová
Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 216×276 mm

 

Ukázka z knihy

Evička, Adam a Pepík milovali řeku s loděmi a parníky, ale ještě víc potok, který se do ní nedaleko vléval. Pramenil někde nahoře, protékal pod vysokou skálou nejprve mezi domy a vilami, potom ale i divokým houštím akátů. Děti si v těch houštinách představovaly, že putují neznámým divokým krajem a objevují nová území a nové světy. Prostě jako dávní cestovatelé.

I dnes se děti vypravily k tajemnému potoku. Prodíraly se roštím a stoupaly nahoru k vysoké skále.

„Podívejte, tady někde asi roste ořešák. Je to ale divná skořápka, spíš to vypadá na nějakou skořápkovou poštu,“ divil se Pepík, když z potoka vylovil skořápku ořechu. A představte si, bylo to tak. Ve skořápce byl papírek, pečlivě zabalený do igelitu. Za chvilku děti vylovily další skořápku. Také v ní byl stejný, pečlivě zabalený vzkaz. Nedalo jim to, papírky rozbalili a k jejich údivu byl v obou stejný, kratičký dopis. Stálo tam:

„Vodičko, potůčku, řeko, dones rychle tohle psaníčko mému tatínkovi a vyřiď mu, že se mi po něm moc stýská.“ Podepsána byla Janička a nic víc.

Jezisek

Přečtěte si více o knize Jak Ježíšek naděloval radost na stránkách nakladatelství Fragment. Můžete se také podívat na zbytek ukázky.

Nakladatelství Fragment se zaměřuje na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice i turistické průvodce. Významná část produkce je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé. Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 a v současnosti patří mezi největší nakladatele v České republice.

———–

Tulivý pomocník paní učitelky

Magdalénka má tiché trápení, o kterém nikomu neřekla. Paní učitelka Liduška moc dobře ví, že nesvěřená bolest je k neunesení, a snaží se přijít na to, co její smutnou žačku trápí. Rozpustit smutek a samotu, to je úkol pro tulivého medvěda – v jeho měkkém plyšovém objetí se všechna bolest rozplyne. Knížka plná nevšedních ilustrací Zdeňky Řezbové Morávkové vypráví o dětském smutku, ale i naději a radosti. Kniha je zařazena v edici Čtení pro prvňáčky.

Medvěd Tuli

Autorka: Lenka Rožnovská

Ilustrátorka: Zdeňka Řezbová Morávková
Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm

 

Ukázka z knihy

Ahoj holky, ahoj kluci. Tak to jsem já. Medvěd Tuli. Mám dvě medvědí uši, co slyší pláč a naříkání v dětské duši. Dvě tmavá kukadla, co prokouknou každou fiškuntálii školních nezvedenců. Jeden černý čumák, to abych dětem mohl dávat pusu čumákovku. Čtyři medvědí tlapy, co umí pohladit a obejmout, a jeden velký bílý pupek. Můj pupíček je měkoučký a heboučký. To proto, abych dětem, když je třeba, posloužil jako polštářek. Kolem krku mi Liduška uvázala bílý šátek s modrými puntíky. Sluší mi, viďte?

Ano, to jsem já, já medvěd. Jsem učitelem v 1. B. Cože? Vy se smějete? Vy si myslíte, že my medvědi nejsme žádní učitelé, protože nic neumíme? I ne, tak to není! My medvědi toho známe hodně! Ale máte pravdu. Já opravdový učitel nejsem. Já jsem jen učitelský pomocník. Pomáhám Lidušce. Paní učitelce Lidušce. Ano, té Lidušce, co mi dala kolem krku puntíkovaný šáteček a posadila mě do rohu třídy, abych na všechny děti viděl a abych jim byl ku pomoci.

Tuli

Více o knize Medvěd Tuli se dozvíte na stránkách nakladatelství Grada. Ukázku z knihy vám přinášíme zde.

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

———–

Příběh o lidské bídě, lásce a naději

Alegorická pohádka Oscara Wilda o upřímné lásce, bolestném utrpení a zaslepené marnivosti světa je určena větším dětem. Vypráví příběh prince, který byl za svého života zván „šťastným“, protože jej strávil za branami paláce v radostech a dostatku a nepoznal žal ani utrpení. Princ byl po své smrti zvěčněn v soše, která z vysokého podstavce shlíží na veškerou bídu města. Jednoho dne  přistane u jeho nohou malá vlaštovka na cestě do Egypta. S její pomocí začne princ pomáhat těm nejubožejším z ubohých. Kniha je zařazena v edici Harmonie.

 

Šťastný princ

Autor: Oscar Wilde

Překlad: Martin Žemla
Ilustrátor: Jan Hísek
Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 116×151 mm

 

Ukázka z knihy

Z vysokého sloupu shlížela na město socha Šťastného prince. Tenoučké plátky zlata ho krášlily od hlavy až k patě, místo očí mu zářily dva safíry a na jílci jeho meče rudě planul veliký rubín.

Lidé ho nadmíru obdivovali. „Je krásný jako korouhvička,“ poznamenal jeden z radních, když chtěl ukázat, že má umělecký vkus. „Jenomže není moc užitečný,“ dodal, protože se bál, aby ho lidé neměli za nepraktického – což věru nebyl.

„Proč nemůžeš být jako Šťastný princ?“ ptala se praktická matka svého chlapečka, který stále toužil po nemožném. „Šťastného prince ani nenapadne, aby po něčem toužil!“

„Jsem rád, že aspoň někdo na světě je šťastný,“ říkal si pro sebe zklamaný muž, když se zadíval na překrásnou sochu.

„Vypadá zrovna jako anděl,“ říkaly si děti z chudobince, když ve svých jasně šarlatových oblečcích a bělostných zástěrkách vycházely z katedrály.

„Jak to víte?“ ptal se učitel matematiky. „Žádného jste nikdy neviděly.“

„Ale viděly – ve snu!“ volaly děti. A učitel matematiky se zachmuřil a zatvářil se přísně, poněvadž dětské sny on neschvaloval.

Princ

Chcete se o knize Šťastný princ dozvědět více? Potom se podívejte na stránky nakladatelství Vyšehrad. Přečíst si také můžete pokračování ukázky z příběhu.

Nakladatelství Vyšehrad se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou. Reagují na to, co čtenáře zajímá, sledují také trendy významných zahraničních nakladatelů a jejich čtenářů.


Dnešní pohádkové tipy jsou především o nadělování radosti druhým. A radost bychom si měli dělat nejen o svátcích. A co vy? Potěšil vás poslední dobou někdo – třeba dobrým skutkem jako Evička, Adam a Pepík z pohádkové knížky o Ježíškovi?

Podělte se s námi o své zážitky v diskuzi!

Nezapomeňte, že krásné vánoční dárky nejen pro děti můžete výhodně získat v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak Ježíšek naděloval radost

Ber, František

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeMedvěd Tuli

Rožnovská, Lenka

Grada, 2014

zobrazit info o knizeŠťastný princ

Wilde, Oscar

Vyšehrad, 2014

Napsat komentář