Zasoutěžte si o biografii vašeho oblíbeného herce

Vysehrad-dle-vyberu
Pokud alespoň občas sledujete televizi, jistě vám nemusíme představovat tak zvučná jména, jako je Jack Nicholson, Michael Douglas nebo Robert Redford. Každý z nich má na kontě mnoho úspěšných filmů a za sebou zajímavý život, o kterém si můžete přečíst.

 

Každý z výše jmenovaných herců má za sebou mnoho kariérních vzestupů i pádů, milostné avantýry nejen s kolegyněmi z branže, ale i osobní úspěchy a strasti. A právě o tom všem si můžete přečíst v jednotlivých biografiích, které jsou těmto hereckým hvězdám věnovány. Ať už se začtete do jedné ze dvou, které sepsal Eliot Marc, nebo té, kterou má na svědomí Callan Michael Feeney, bude vás čtení bavit. Navíc máte možnost si sami vybrat, který z herců je vám bližší a chcete o něm vědět více.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které mají šanci si dle libosti vybrat tři z vás.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Jack Nicholson

Fakty nabitá kniha o velkém bouřlivákovi Hollywoodu z pera uznávaného autora Marka Eliota, ve které se dočteme se o jeho ne zrovna lehkém dětství v New Jersey, o nevázaném nočním životě s Warrenem Beattym, o vášnivých vztazích se začínajícími herečkami a též o spolupráci s tak skvělými režiséry a kolegy. Publikace poutavým způsobem mapuje pět desítek let trvající kariéru Jacka Nicholsona, která mu mimo jiné vynesla dvanáct nominací na Oscara (tři proměnil), sedm Zlatých glóbů a mnoho legendárních rolí. Široký prostor dostává i jeho soukromý život, který je neméně dobrodružný. Byl plný krásných žen, bujarých večírků, ale také alkoholu a drog.

Autor: Eliot Marc

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7429-475-4

Přečtěte si více o knize Jack Nicholson a prohlédněte si také ukázku.

 

Michael Douglas

Význační herci jsou zpravidla lidé s výjimečnými životními osudy. Pro Michaela Douglase jistě nebylo jednoduché vystoupit ze stínu svého slavného otce Kirka. Podařilo se mu to po jistém úsilí dokonale, i když jejich filmové životy, na nichž se podepsala vzájemná rivalita, nelze tak docela oddělit. Kniha Marka Eliota samozřejmě vypráví o osobním a profesním životě Michaela Douglase, avšak nemůže přitom zcela opomenout kariéru jeho otce Kirka, neboť v ní tkví kořeny Michaelových začátků i jeho osobitého herectví. Zároveň má čtenář možnost nahlédnout do filmových ateliérů a poznat i jisté stránky amerického života té které doby.

Autor: Eliot Marc

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 296
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2013
ISBN: 978-80-7429-390-0

Přečtěte si o knize Michael Douglas a nevynechte ani ukázku.

 

Robert Redford

Biografie z pera spisovatele a dramatika Michaela Feeney Callana přibližuje jednu z nejvýraznějších hereckých osobností naší doby Roberta Redforda. Sleduje životní a uměleckou dráhu charismatického herce od neklidného dětství přes filmové začátky i těžké osobní chvíle, umělecké úspěchy i prohry, přátelství a milostné vztahy. Otevřený pohled do světa filmu vypovídá i o tom, jak je těžké stát se ve své profesi jedním z nejlepších.

Autor: Callan Michael Feeney

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 440
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2012
ISBN: 978-80-7429-240-8

Přečtěte si o knize Robert Redford, nebo se podívejte na ukázku.

 

Vyhrajte jednu z biografií dle vlastního výběru

Chcete se dozvědět o tom, jak těžké dětství měl Jack Nicholson? Nebo jak musel na začátku své kariéry Michael Douglas bojovat, aby vystoupil ze stínu svého otce? Anebo vás spíše zajímá pohled do života charismatického Roberta Redforda? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, máte štěstí. Můžete se to totiž dozvědět právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát některou z biografických knih. Ve hře jsou tituly Jack Nicholson, Michael Douglas a Robert Redford. Vyberte si sami hvězdu, o jejímž životě si chcete přečíst více. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Jack Nicholson, Michael Douglas a Robert Redford
probíhá od 5. prosince do 18. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie slavných herců dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJack Nicholson

Eliot, Marc

Vyšehrad, 2014

zobrazit info o knizeMichael Douglas

Eliot, Marc

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizeRobert Redford

Feeney, Callan Michael

Vyšehrad, 2012

Zasoutěžte si o biografii vašeho oblíbeného herce - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. kinki napsal:

    Dnes mě navštívil Robert Redford a už si našel své místo v mé knihovně. Díky za pěkný dárek. :)

  2. zurekpetr napsal:

    Kniha Sladké bary dorazila v pořádku. Děkuji

Napsat komentář