Vaření pro mlsné jazýčky

kucharky_perex
Vaření se stává stále oblíbenějším, a když nestačí vlastní nápady, jsou tady kuchařky. Pokud jste milovníky tradičních zabijačkových pochutin, chcete si upéct chléb z vlastního kvásku anebo byste si raději uvařili například dýňovou polévku s parmazánem od slavného slovenského kuchaře Marcela Ihnačáka, neváhejte a čtěte.

Nejlepší zabijačkové speciality

Možná si i vy pamatujete, jak výborně kdysi chutnaly párky nebo salámy. Proč si tento zážitek nedopřát znova? Dědictví, které nám zanechali staří mistři řezníci, by mělo zůstat zachováno pro naše potomky, aby také věděli, že masný výrobek skvělé chuti se dá vyrobit i bez chemických přísad. Autor knihy žijící na Slovensku pochází z řeznické rodiny, lásku k masu v něm vzbudili otec a děd, řezníci vyhlášení v Čechách a na Moravě.

V promyšlené sbírce receptů a rad nabízí originální koncept, díky kterému si můžete slovenské, české a moravské zabijačkové speciality připravit doma. Domácí zabijačka není tedy výsadou venkova, v každé kuchyni se dají udělat vynikající jitrničky, jelítka, klobásy, tlačenky, salámy, paštiky, šunky či párky. Pokud dodržíte uvedené návody, můžete se radovat z kvalitního a chutného výsledku.

nejlepsi-zabijackove-speciality

Autor: Alexander Hlinovský

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 200 x 248 mm
ISBN: 978-80-7391-912-2

 

 

Knihu Nejlepší zabijačkové speciality vydalo nakladatelství Slovart

 

Poctivý domácí chléb

Chléb patří již po celá staletí ke zcela základním pokrmům a obyčejný, v peci pečený bochník, který se jedl po celý týden, měl své právoplatné místo u každého rodinného stolu už odedávna. V posledních letech došlo k rozmachu výroby nejrůznějších druhů chleba, jimiž se pekárny, supermarkety a farmářské trhy snaží uspokojit vzrůstající poptávku po autentických bochnících inspirovaných recepty z různých koutů světa. A sami lidé dnes znovuobjevují radost z podomácku upečeného chleba, který nejen šetří peníze, ale souzní i se snahami o návrat ke kořenům a touhou vytvořit vlastníma rukama něco uspokojujícího.

Emmanuel Hadjiandreou je člověk, kterému na chlebu záleží. Za své výtvory získal řadu prestižních ocenění a v této knize shromáždil zajímavé recepty popsané krok za krokem jasným a srozumitelným jazykem vhodným i pro úplné začátečníky.

V kapitole Základy pečení chleba seznamuje čtenáře se základními poučkami a tipy, jež jim pomohou úspěšně upéct vlastní bochník. V následující kapitole Drožďové a nekynuté chleby získají základní dovednosti, jež jim umožní pustit se i do specialit. Kapitola Bezpšeničné a bezlepkové chleby je určena nejen těm, kdo trpí alergií na pšenici či lepek. Kváskové chleby jsou pro každého pekaře doslova Olympem a kapitola Sladké pečivo napomůže prozářit každý snídaňový stůl.

Kniha Poctivý domácí chléb nabízí přes 60 srozumitelně popsaných receptů, jež každému umožní, aby si vychutnal kouzlo domácího krajíce.

Autor: Emmanuel Hadjiandreou

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 215 x 253 mm
ISBN: 978-80-7391-821-7

 

 

Knihu Poctivý chléb vydalo nakladatelství Slovart

 

Radost vařit

Mladý slovenský kuchař Marcel Ihnačák, známý kromě jiného z kampaně v Lidlu, kde vaří s Romanem Paulusem, má za cíl oslovit v kuchařce hlavně mladé lidi a dodat jim odvahu začít vařit:

„Chtěl bych odstranit strach z vaření, který lidem občas svazuje ruce a brání jim v tom, aby si osvojili kuchařské umění, jinak dostupné všem.“

Ve 12 kapitolách je množství receptů – moderních, jednoduchých, ale i složitějších a nápaditých, které využívají nejen obvyklé, ale také netradiční suroviny, jež se stále častěji objevují na našem trhu.

Uvařte si s Marcelem třeba carpaccio s rajčaty a restovanou slaninou, dýňovou polévku s parmazánem, tagliatelle s kuřecími játry, rajčaty a majoránkou, rizoto se sušenými hříbky a ricottou, grilovaný vysoký roštěnec s gorgonzolovým máslem, upečte koláč s paprikami a černými olivami, restované švestky s vanilkou a červeným vínem nebo připravte citrusovo-mátový sorbet.

Autor: Marcel Ihnačák

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 195 x 252 mm
ISBN: 978-80-7391-916-0

 

 

 

Knihu Radost vařit vydalo nakladatelství Slovart. Právě nyní knihu můžete získat v naší soutěži!

Přečtete si recenzi další knihy receptů Marcela Ihnačáka Zelenina, moje láska


Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury. Významnou oblastí činnosti nakladatelství je i dovoz a prodej cizojazyčných knih o umění, designu, fotografii a architektuře a turistických průvodců.

logo_www_Slovart

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejlepší zabijačkové speciality

Hlinovský, Alexander

Slovart, 2014

zobrazit info o knizePoctivý domácí chléb
Drožďové a kváskové chleby, netradiční chlebíčky a drobné pečivo

Hadjiandreou, Emmanuel

Slovart, 2014

zobrazit info o knizeRadost vařit

Ihnačák, Marcel

Slovart, 2014

Napsat komentář