Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. listopadu 2014

Nenechte si ujít
Také poslední listopadový týden pro vás máme přichystán výběr z mnoha pozvánek na zajímavé akce, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Kromě křtů knih se můžete dozvědět, kde se uskuteční třeba setkání upírů. Stačí si přečíst tento článek.

Začneme „praktickou“ pozvánkou. V pondělí 24. listopadu v Paláci knih Luxor v Praze proběhne křest knihy, kterou by měla vlastnit každá rodina, nazvaná Příručka první pomoci pro celou rodinu autorky Evy Bernatové. Díky této publikaci můžete zvládnout poskytnutí první pomoci. Po křtu bude následovat autogramiáda. Knihu, již vydalo nakladatelství Mladá fronta, pokřtí herec Pavel Kříž.

Byli jste v Grónsku? Zajímáte se o tuto severskou zemi? Pak právě pro vás máme tip na křest publikace Grónsko – ostrov splněné touhy. Přijít můžete ve středu 26. listopadu do Paláce knih Luxor v Praze, kde na vás budou čekat od 16.30 známí „eskymáci“ Alena a Jaroslav Klempířovi. Vydejte se spolu s nimi na největší ostrov na světě, ležící na rozhraní Atlantiku a Severního ledového oceánu. Vzácným hostem a zároveň kmotrem knihy bude velvyslanec Dánského království v České republice Christian Hoppe. Na akci zve nakladatelství Olympia, které publikaci vydalo.

Ve čtvrtek 27. listopadu vás pozveme do Vyškova. Bude to tam trochu nebezpečné, ale když si s sebou vezmete česnek, možná setkání bez úhony přežijete. V T-Klubu Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově se totiž sejdou všichni příznivci série knih Upíří deníky vydanou nakladatelstvím Fragment. Mezi nejznámější patří oceněný díl Upíří deníky – Temné shledání, který zvítězil v anketě Zlatá kniha 2010. Podrobnosti si můžete přečíst na našich stránkách. Akce začne v 15.30.

Na čtvrtek máme pro vás pozvánku také do Brna. Od 17 hodin v brněnském knihkupectví Knihy Dobrovský na Joštově proběhne křest knihy Fóry v Hantecu vo švestkách. Publikace je již čtvrtým pokračováním pikantních anekdot autora Honzy Hlaváčka. Kromě policistů, v hantecu švestek, hemonů či kliftonů, zde vystupují také policistky, tedy hemonky. Po křtu se můžete těšit na autogramiádu s autorem Honzou Hlaváčkem.

Sir Nicholas Winton v roce 1939 zachránil z nacisty okupovaného Československa 669 dětí. Dnes díky tomu žije přes 6000 lidí – potomků zachráněných dětí. Příběh svého otce sepsala Barbara Wintonová. Na prezentaci její knihy Není-li to nemožné můžete přijít v pátek 28. listopadu do Paláce knih Luxor v Praze. Na akci vás zve nakladatelství Argo, jež knihu vydalo.

Mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář