Vyhrajte knihu o jedné z nejoblíbenějších hereček

Simona-Stasova-perex
Simona Stašová je jednou z nejvýraznějších hereček naší doby. Objevuje se nejen ve filmech, ale hlavně na divadelních prknech, kterým v poslední době dává přednost. Jaká je však tato žena mimo filmová natáčení a světla jeviště? Pojďte se začíst do jejího životopisu.

 

Cesta do hlubin duše Simony Stašové

„Divadlo je živý maso, tam jdete až na kořen, na nerv, jinak se ničeho nedoberete.“
Ano, čtenář má před sebou portrét nejzářivější české divadelní herečky současnosti. Simona Stašová (1955), která je podle mnoha diváků mezi herečkami nejpozoruhodnější osobností současné české činoherní scény i výraznou filmovou a televizní tváří, naplno hraje v čase svého významného životního jubilea. Copak je možné, že má opravdu své roky, když vypadá o patnáct let mladší?
Herečka strhujícího uměleckého výrazu dokazuje svou kvalitu již od poloviny devadesátých let. Cestu na piedestal nezískává v komerčních trhácích ani laciných seriálech, ale zejména trpělivou a poctivou prací na divadelních prknech. Do povědomí široké veřejnosti se zapíše v Pelíšcích režiséra Jana Hřebejka, který ji obsadí do role nezapomenutelné Šebkové, a potom řadou televizních rolí. Pravým domovem a svébytným hájemstvím herecké divy zůstává divadlo, na jehož jevištích vyzrává v jedinečnou osobnost. Zejména v tragikomických rolích podává výkony, ke kterým i mnohé kolegyně s úctou vzhlížejí. Diváka fascinuje ve výjimečném monodramatu Shirley Valentine. Přesvědčivě a nezaměnitelně zahraje role dvou hvězd filmového nebe. Annu Magnani, „svou“ herečku a perlu italského neorealismu a přítelkyni Tennessee Williamse, v opravdu žhavých Římských nocích. Rovněž tak postavu Judy Garland, která se řadí mezi desítku nejlepších hvězd hollywoodské historie, a to v Drobečkách z perníku. Za postavu Evy Mearové získává Cenu Thálie za rok 2007.
Zaslouženě! Vždyť už dávno vystoupila ze stínu své matky, Jiřiny Bohdalové, fenoménu od pánaboha, který skvěle zahraje všechno, a sama se stává oceňovanou hvězdou. Simona pracovala velmi trpělivě a nahoru stoupala poměrně nesnadno. Svou pozici si doslova vydřela. Dnes opanovává divadelní nebe, protože jej dokáže obdarovat svou charismatickou ženskou vášní a touhou, uměním tragikomedie, dominancemi, které jsou nezbytnou součástí její herecké osobnosti. Zazáří také ve filmech Román pro ženy, Láska je láska, Muži v naději. Za role v televizních filmech Zrozen po porodu a Sebemilenec sklidí uznání v zahraničí.
Ponořme se tedy s novou knihou do hlubin krásné a obsažné duše herečky velikých vášní, Simony Stašové.

 

Simona Stašová

Herečka velikých vášní

Autor: Petr Čermák

Vydalo: nakladatelství Imagination of People
Počet stran: 222
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-87685-27-3

Přečtěte si více o knize Simona Stašová – Herečka velikých vášní, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Simona Stašová – Herečka velikých vášní

Když v roce 1976 získala Simona Stašová své první divadelní angažmá v Českých Budějovicích, málokdo by odhadl, že to dotáhne tak daleko. Dcera Jiřiny Bohdalové se svého snu nevzdala a brzy hrála v pražských divadlech a filmové nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat. Ztvárnila mnoho nezapomenutelných rolí a nesmazatelně se zapsala do paměti diváku. Pokud si chcete přečíst více nejen o její kariéře, ale také nahlédnout do jejího soukromí, neváhejte a pojďte si přečíst její biografii.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Simona Stašová – Herečka velikých vášní vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Simona Stašová – Herečka velikých vášní
probíhá od 20. listopadu do 3. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 biografií Simona Stašová – Herečka velikých vášní

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSimona Stašová
Herečka velikých vášní

Čermák, Petr

Imagination of People, 2014

Vyhrajte knihu o jedné z nejoblíbenějších hereček - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Miloslava napsal:

    Dobrý den,
    dnes dorazila v pořádku kniha Bílé kosti.Děkuji!

  2. tetina napsal:

    Děkuji za zaslanou knihu, dnes byla v pořádku doručena.

Napsat komentář