Zasmějte se s námi!

usmev
Hoďte všechny chmury za hlavu a věnujte si úsměv prostřednictvím knihy! Povídky Šimka a Grossmana nebo moudra slavného kresleného Homera Simpsona jsou zárukou kvalitní zábavy!

 

Nejen pamětníky osloví humor Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna. Mladší generace už je možná nezná, ale tato dvojice českých komiků, působící v divadle Semafor, již počátkem 60. let minulého století produkovala parodie a až groteskní scénáře z každodenního života. Ač je to již řadu let, humor Šimka a Grossmanna je stále velmi aktuální. Knihu Povídky této známé slavné dvojice vydalo nakladatelství Šulc Švarc.

Povídky

Kniha je kompletním vydáním povídek Š+G. Obsahuje Besídku zvláštní školy a Návštěvu cirkusu, které vyšly knižně v době, kdy byly napsány, a soubor 36 povídek Jak jsme přechovávali bělogvardějce, které naopak v době svého vzniku nemohly být publikovány a autoři je pouze četli na divadelních představeních. K novému vydání povídek je přiřazen ještě soubor divadelní politické satiry.

Vídali jsme se skoro každý den. Spojovala nás láska k humoru, k absurdním situacím, které jsme vyhledávali, vytvářeli a vymýšleli. A stále jsme se něčemu smáli. A když jeden z nás se něčemu hodně smál a druhý při tom nebyl, tak honem za ním pospíchal, aby mu to řekl, protože věděl, že on se tomu bude smát taky. A tak jsme se pak smáli společně ještě jednou.

Miloslav Šimek

Š+G

Autoři: Miloslav Šimek, Jiří Grossmann

Ilustrace: Michal Hrdý
Počet stran: 240
Formát: 134 × 206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Povídky

————————————————–

Druhá zábavná kniha, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech, je o jedné z hlavních postav animovaného seriálu Simpsonovi. Simpsonova knihovna moudrosti: Homerova kniha je plná myšlenek, které se této postavě honí hlavou, a dozvíte se i to, jak to vůbec v Homerově hlavě vypadá. Knihu vydalo nakladatelství Jota.

Simpsonova knihovna moudrosti: Homerova kniha

Otevírá se před vámi kus simpsonovské moudrosti – kniha, v níž se dozvíte všechno, co jste kdy chtěli vědět o životě Homera Simpsona, ale možná jste se na to báli zeptat, nebo dokonce pomyslet. Jestli chcete poznat skutečného Homera Simpsona, jeho nejtajnější sny a děsy, oblíbená místa a dosud neprozkoumaná zákoutí jeho duše, stačí otevřít tuto knihu a nechat se pohltit barevnými stránkami zabydlenými známými tvářemi ze starého dobrého Springfieldu.

Nic se nevyrovná šestatřicátému roku. Homer zjišťuje, že jeho matka stále žije a že jeho druhé jméno je Jé, má nevlastního bratra. Herba Powella. Zahraje perfektní hru v bowlingu; chytí to do břicha několika dělovými koulemi, zotaví se z trojitého bypassu, soupeří s exprezidentem Spojených států, zlézá Matterhorn. A navíc – nic se nevyrovná tomu, když na vás doma čeká milující rodina, zatímco si ve vesmíru pojídáte brambůrky.

Autor: Matt Groening

Překlad: Dana Kristlová
Počet stran: 96
Formát: 140×160
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Simpsonova knihovna moudrosti: Homerova kniha

HomerSimpson

Prolistujte si také ukázku z knihy!


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Která kniha vás zatím nejvíce pobavila? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Humorné knihy i mnohé další si můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSimpsonova knihovna moudrosti: Homerova kniha

Groening, Matt

Jota, 2014

zobrazit info o knizePovídky

Šimek, Miroslav - Grossmann, Jiří

Šulc-Švarc, 2014

Napsat komentář