Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. listopadu 2014

Nenechte si ujít
Týden utekl jako voda a my vám přinášíme další díl z našeho nekončícího seriálu Nenechte si ujít. Tentokrát na vás čekají křty knih a zajímavé autogramiády. Vyjma jedné začínají všechny akce v 17 hodin. Nevěříte? Přesvědčte se!

Z potřeby vyrovnat se se smrtí svého přítele Václava Havla začal Michael Žantovský psát bezprostředně po Havlově smrti kamarádův životopis. Jak se píše v předmluvě k českému vydání, kniha se zrodila ze zármutku a vděčnosti. Křest knihy Havel, této jedinečné detailní monografie jednoho z největších Čechů 20. století, se uskuteční v pondělí 10. listopadu od 17 hodin v Paláci knih Luxor v Praze. Na akci vás srdečně zve nakladatelství Argo a Knihovna Václava Havla.

Na stejném místě a ve stejnou dobu, jen o jeden den později, tedy v úterý 11. listopadu v pražském Luxoru v 17 hodin, proběhne autogramiáda americké spisovatelky Alice Clayton. Zajímavostí je, že autorka před začátkem své kariéry pracovala v kosmetickém průmyslu. Možná ji znáte jako autorku erotického románu Nabíječ, který byl vydán letos v únoru. Nyní přijede do České republiky, aby uvedla svou novou knihu nazvanou Roštěnka. Na autogramiádu vás zve nakladatelství Mladá fronta, které knihu vydalo.

Ve středu 12. listopadu se přesuneme na Moravu. Pro všechny fanoušky poněkud kontroverzního kuchaře a odborníka na gastronomii, Zdeňka Pohlreicha, máme dobrou zprávu. Jeho autogramiáda se uskuteční v obchodním centru Olomouc CITY od 17 hodin. Populární hrdina pořadů Ano, šéfe!, Na nože!, Šéf na grilu, Česko vaří s Pohlreichem a Už dost, šéfe! napsal několik publikací. Na našich stránkách si můžete přečíst například recenzi jeho knihy Prostřeno bez servítků.

I další naše pozvání se bude tak trochu týkat vaření. Ve čtvrtek 13. listopadu se vrátíme zpět do Paláce knih Luxor v Praze, kde se bude konat od 16.30 křest kuchařské knihy Ulice vaří s vámi. Publikace byla vydána u příležitosti desáté vysílací sezony populárního seriálu ULICE. V knize najdete oblíbené recepty seriálových postav a nahlédnete pod pokličku jejich kuchyní. Křest bude spojený s autogramiádou herců tohoto seriálu. Na akci vás zve nakladatelství Fragment.

Naše poslední pozvánka je na pátek 14. listopadu do Vyškova. Od 17 hodin se zde uskuteční slavnostní křest prvotiny vyškovského pedagoga Davida Macha nazvaný Deník kantora. Je opravdu pravda, že kdo umí, umí, a kdo neumí, učí? Jaké polopravdy či mýty kolují o učitelích? Aneb skutečné příběhy, které vesele i vážně vypráví o tom, že učitel, ten tvrdý chleba má.

Mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte sami nějaký zajímavý tip, můžete ho vložit přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář