Zasoutěžte si o napínavý druhý díl trilogie od Andrewa Fukudy

Korist-perex
Svět se změnil a lidé se stali štvanou zvěří, jejíž maso je nejlahodnější pochoutkou, jakou si soumračníci mohou přát. Gen a jeho přátelé se snaží uniknout před smrtícím nebezpečím a na chvíli se dokonce zdá, že se jim to povedlo.

Nebezpečí číhá i mezi živými

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?

Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.
Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili.

Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

 

Kořist

Autor: Andrew Fukuda

Vydalo: nakladatelství Fragment
Překlad: Jakub Kalina
Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-253-2053-2

Přečtěte si více o knize Kořist, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment. A určitě byste neměli zapomenout ani na ukázku.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991a od té doby se zaměřuje na původní i převzaté tituly zejména z oblasti populárně naučné literatury, beletrie pro děti a mládež a leporel pro nejmenší. Dále vydává doplňkové učebnice, slovníky a turistické průvodce. Nemalá část produkce nakladatelství je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé čtenáře.

 

Ukázka z knihy

„Co se dělo dál?“ ptá se Sisy.
„Dodnes nevíme,“ pokračuje Krugman ve vyprávění a utírá si slzy, „jak se ta epidemie rozšířila. Aspoň ne úplně jistě. Někdo se domnívá, že nákazu roznesl ze Srí Lanky do Indie pták, který měl peří potřísněné slinami soumračníků. A pak možná nějaké dobrosrdečné dítě vzalo do rukou zraněného ptáčka a sliny se mu dostaly do oběhu skrz… nějaký škrábanec? Kdo ví?“
Prstem přejíždí po okraji sklenice. „Nějakou dobu to vypadalo zoufale. Celé kontinenty byly zaplaveny soumračníky, světová populace se choulila v zapomenutých koutech planety. Zpočátku byl velmi populární Jižní pól, kde svítilo slunce dvacet čtyři hodin denně. Jenže pak skončilo léto a začalo období věčných nocí.“ Tiskne rty k sobě. „Na celém světě nastaly velmi temné časy. Vypadalo to, že záhuba lidského rodu je nevyhnutelná.“ (str. 159)

 

Vyhrajte knihu Kořist

Pocit bezpečí je pro Gena a jeho přátele jen dočasný, protože v komunitě přeživších lidí, kteří se ukrývají na tajném místě v horách, se velmi brzy ukáže, že nebezpečí nehrozí pouze od soumračníků. Jejich nově objevený svět se totiž začíná ukazovat stejně zlý jako ten okolní. Podaří se Genovi a zbytku party uniknout, nebo se stanou kořistí?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kořist vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kořist
probíhá od 7. listopadu do 20. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Kořist

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKořist

Fukuda, Andrew

Fragment, 2014

Napsat komentář