Zahrajte si o neobvyklou knihu receptů

Cesta-kolem-sveta-v-dvakrat-80-receptech-perex
Napadlo vás někdy, co asi jedli hrdinové známé Verneovky na své cestě kolem světa? Možná nenapadlo, ale zajímat by vás to mohlo. Proto neváhejte a nahlédněte do kuchařky, která je touto knihou inspirovaná.

Recepty jak z Vernových románů

Spolu s Phileasem Foggem podniknete gastronomickou cestu kolem zeměkoule. Kniha obsahuje 160 receptů světových kuchyní a navíc vás potěší obrázky ve stylu starých rytin z Vernových románů. A možná uhodnete, že za jménem Verny se skrývá Karel Sýs.

 

Cesta kolem světa v dvakrát 80 receptech

Autor: Jules Verny

Vydalo: nakladatelství Futura
Ilustrace: František Doubek
Počet stran: 134
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 1/2014
ISBN: 978-80-86844-51-0

Přečtěte si více o knize Cesta kolem světa v dvakrát 80 receptech, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Můžete si také prohlédnout několik ukázek: ukázka 1, ukázka 2, ukázka 3.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Jsme vám velmi vděčni, pane Foggu, že jste podpořil naše národní snahy a přijal pozvání do Čech,“ pravil dojatě Vojtěch Náprstek a utřel si orosené čelo.
„Vskutku, velká čest pro náš Dámský kruh,“ připojila se Žofie Podlipská. „Zejména uvážíme-li, že jste vzal s sebou svoji choť, paní Audu.“
Tato slova zazněla pod klenbami pivovaru U Halánků v prosinci roku 1872. Kdo zná jemnocit Angličanů vůbec a pana Philease Fogga zvláště pro národnostní otázky, nepodiví se, že proslulý gentleman přijel do srdce Evropy povzbudit státoprávní ambice malého národa. Ano, byl to onen slavný muž, který položil dálku na lopatky a v šílené sázce vyhrál 20 000 liber!
Dodejme jen, že s sebou přibral do stověžaté matičky i věrného sluhu Passepartouta.
„Ale teď již pojďte ke stolu,“ mnul si ruce Jan Neruda, „připijeme na zdraví vaší svatební cesty, kterou jste se tak laskavě uvolil zahájit v našich pohostinných zdech.“
„Jaká to vůně!“ zachvěla chřípím paní Auda. (str. 5)

 

Vyhrajte knihu Cesta kolem světa v dvakrát 80 receptech

Slepičí polévku, svíčkovou omáčku po staročesku nebo uzenou husu a mnohé další pochoutky možná ochutnal Phileas Fogg na své cestě okolo světa. Jistě na něj čekaly i exotičtější pochutiny, o které nebudete ochuzeni ani vy, pokud si prolistujete tuto neobvyklou kuchařskou knihu. Navíc na vás kromě receptů čekají i obrázky, které jsou stylizované podle Vernových románů, což potěší nejednoho fanouška tohoto slavného spisovatele.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Cesta kolem světa v dvakrát 80 receptech vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cesta kolem světa v dvakrát 80 receptech
probíhá od 3. listopadu do 16. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 Cesty kolem světa v dvakrát 80 receptech

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta kolem světa v dvakrát 80 receptech

Verny, Jules

Futura, 2014

Napsat komentář