Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. října 2014

Nenechte si ujít
Jaké akce jsme pro vás na nadcházející týden vybrali tentokrát? Pozveme vás na setkání s psychiatrem Radkinem Honzákem, na několik křtů knižních novinek, scénické čtení ve vybraných českých i moravských městech a na víkendové vyrábění podzimních dekorací.

pondělí 20. října bychom vás rádi pozvali do Paláce knih Luxor v Praze. Nakladatelství Fragment a Ivan Hladík vás zvou na na křest knihy Detektiv Michael Crow – Klauni. Název knihy je odvozen od klaunských obličejů, které zákeřný vrah maluje na tváře brutálně zavražděným obětem. Křest knihy začne v 16.30 a zúčastní se jej Bára Basiková, která je kmotrou knihy, a Hanka Koutná, jež bude celou akci moderovat.

V rámci cyklu scénických čtení zvaných LiStOVáNí se můžete seznámit s aktuálními knihami, které se objevují na trhu. Většinou se jedná o hodinové divadelní vystoupení, ve kterém je přenášen děj knihy. Herce Lukáše Hejlíka zaujala dětská kniha Miloše Kratochvíla s názvem Prázdniny blbce č. 13 vydaná nakladatelstvím Mladá fronta. Jeho divadelní soubor ji nastudoval a touto netradiční formou ji můžete přijít shlédnout v pondělí 20. října v 17 hodin do Domu osvěty v Rakovníku, v sobotu 25. října v 16 hodin do kavárny LaDus v Čáslavi, taktéž v sobotu od 18 hodin do kavárny U Notáře v Havlíčkově Brodě nebo až v neděli 26. října od 10 hodin do Divadla na Šantovce v Olomouci, od 15 hodin do městské knihovny v Břeclavi nebo až v nedělní podvečer od 17 hodin do Galerie Reistna ve Valticích. Příhody Tadeáše, který sice nenosí na vysvědčení domů samé jedničky, ale o to má zábavnější letní zážitky, vás jistě pobaví.

Renomovaný psychiatr Radkin Honzák a Renata Červenková vydali letos na podzim v nakladatelství Vyšehrad publikaci nazvanou Současnost očima psychiatra. Autor v knize s nadhledem a s lehkou ironií vtipně komentuje fenomény dnešní doby. Jeho autogramiády se můžete zúčastnit v úterý 21. října od 16 hodin v Literární kavárně Knihkupectví Academia v Praze. Fanoušci herce Josefa Abrháma budou jistě potěšeni, jelikož přijde knihu pokřtít.

Ve středu 22. října se uskuteční zajímavá akce pojmenovaná Jak se žije nevidomým, která proběhne v Krajské knihovně v Karlových Varech. Pro nevidomé posluchače i vidící veřejnost je připravena dramatizace knihy Kathrine Kressmann Taylor Adresát neznámý. Přijít můžete v 15 hodin.

Naše závěrečné pozvání je určeno především rodičům s dětmi. V sobotu 25. října proběhne od 15 hodin v knihkupectví Knihcentrum Caffé v OC Olympia v Brně zábavné vyrábění podzimních dekorací s knížkami z edice TOPP, podle nichž se budou vyrábět podzimní dekorace.

Vybrali jste si? Ne? To nevadí, protože mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte sami nějaký zajímavý tip, můžete ho vložit přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář