Vyhrajte biografii známé francouzské šansoniérky

Edith-Piaf-perex
Malá žena s obrovským hlasem – tak by se dala popsat známá zpěvačka Edith Piaf. Zářila na světových pódiích, ovšem její osobní život byl poznamenán tragédiemi a závislostí. Přečtěte si o životě a tajemstvích této hvězdy více.

Život a smrt francouzské národní ikony

Příběh fenomenální zpěvačky… Ze dna ulice až na vrchol světových pódií
Byl by to neuvěřitelný román – kdyby to nebyl její skutečný život. Osud, který se stal legendou. Magickou, triumfální i tragickou…
Barvitá dobová mozaika, kterou přišli poskládat Edithini slavní souputníci, mecenáši, kolegové, přátelé, manželé, milenci i rivalové. Marcel Cerdan, Théo Sarapo, Marlene Dietrich, Charles Aznavour, Jean Cocteau, Yves Montand, Georges Moustaki… a mnozí další se svěřují s důvěrnými vzpomínkami. Slavní promlouvají o ještě slavnější.
Edith Giovanna Gassion vzlétla doslova z dlažby pařížské Pigalle až na oběžnou dráhu světové hvězdy. Zrodila se Edith Piaf. A dobyla svět. Celý její osud byl poznamenán bizarními událostmi a tragédiemi, stejně jako divokou stravující vášní. Drobná, jen 147 cm vysoká ženička, za dveřmi svého domova zničená chorobami a závislostmi, zářila na pódiích jako světlice.
Edithina biografie patří k těm, které se čtou bez dechu jako román, a z jejích stránek jako by k nám doléhal její vášnivý, lkavý zpěv.
Bez lásky nejsme nic… A ničeho nelitujme.

 

Edith Piaf

Bez lásky nejsme nic

Autor: Jean-Dominique Brierre

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Jakub Volný
Počet stran: 232
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7359-399-5

Přečtěte si více o knize Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Vyhrajte knihu Edith Piaf

Kariéra světoznámé šansoniérky začala ve čtvrti Pigalle v nočním klubu. Odtud se Edith Giovanna Gassion dokázala dostat až na velká pódia, kde zářila a publikum ji milovalo. Drobná zpěvačka, přezdívaná pro svou křehkou postavu Vrabčák, však neměla tak šťastný život, jak by se mohlo zdát. Poznamenalo ji několik životních ztrát, závislosti a nemoci včetně rakoviny jater, která jí nakonec vzala život. Přesto je jen málo lidí, kteří by nevěděli, kdo byla slavná Edith Piaf. Pokud se o jejím životě chcete dozvědět více, neváhejte a pořiďte si její biografii.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic
probíhá od 19. října do 1. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Edith Piaf

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEdith Piaf
Bez lásky nejsme nic

Brierre, Jean-Dominique

Metafora, 2014

Napsat komentář