Vítejte ve světě knih pro ženy

ZenaCteKnihu
Další z chladných podzimních víkendů je před námi. Zpříjemněte si ho, milé dámy, šálkem čaje a čtením dobré knihy! Dnes vám představíme několik zajímavých příběhů, u kterých si zaručeně odpočinete, pobavíte se a naberete sílu do dalších dní!

Více než šedesát milionů prodaných výtisků v jednačtyřiceti jazycích – takový čtenářský úspěch si získala kniha Šest let známého autora Harlana Cobena. Co všechno čeká Jaka Fishera, aby našel svou osudovou lásku? Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub.

Šest let

Šest let dodržel slib, že ji nechá na pokoji, a trápil se mučivými představami, jak Natalie žije se svým manželem Toddem. Po šesti letech náhodou narazí na oznámení o Toddově úmrtí, neodolá a vydá se na pohřeb. Doufá, že tam uvidí jeho manželku – ale vdova po Toddovi není Natalie… Jakákoli snaha najít tu, co mu kdysi zlomila srdce, pro Jake znamená odhalit krutá tajemství i bolestivé lži, ale především riskovat vlastní život.

Seděl jsem v zadní lavici a díval jsem se, jak si ta jediná, kterou jsem kdy miloval, bere jiného.
Natálie byla samozřejmě v bílém, vypadala až k zbláznění nádherně. Z její krásy vždycky vyzařovala křehkost i tichá síla a tam, před oltářem, působila étericky, skoro jako z jiného světa.
Skousla spodní ret. Vybavil jsem si ta lenivá rána, kdy jsme se milovali; ona pak na sebe hodila mou modrou košili a sešli jsme dolů. Seděli jsme u snídaně v jídelním koutě a četli si noviny a ona nakonec vyndala skicář a kreslila.

Autor: Harlan Coben

Překlad: Drahomíra Michnová
Počet stran: 320
Formát: 145×227
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Šest let a pokračujte v četbě ukázky z knihy!
Podívejte se na videoupoutávku:

 

————————————————

V další knize našich tipů líčí Joanna Bolouri pouť pohledné třicátnice za poznáním sebe sama. Sexy, inteligentní a zároveň poněkud skandální knihu Sexznam, která navazuje na linii Deníku Bridget Jonesové, vydává nakladatelství XYZ.

Sexznam

Skvěle napsaná kniha je prodchnutá sexuální svobodou. Phoebe Hendersonová je pohledná třicátnice. Asi před rokem ji opustil přítel. Tedy lépe řečeno – přistihla ho s jinou ženou. A teď je Nový rok a s ním přichází předsevzetí. Phoebe si napíše seznam. Seznam deseti věcí, které by chtěla stihnout. V sexuální oblasti. A právě tohle rozhodnutí jí otevře dveře nejen k poznání sebe sama, ale i k pochopení světa mužů, zbavení se strachu a začátku nového života.

Čtvrtek 17. března

Tohle odpoledne jsem vypadla z kanceláře v rekordním čase a přiletěla domů, abych se připravila na první roli, kterou jsem si plánovala s Oliverem zahrát. Shodli jsme se na třech scénářích a tím prvním z nich byl úplně běžnej vztah studentka-učitel: pan Webb a slečna Hendersonová mají soukromou konzultaci, která nevyhnutelně skončí vážným a tak nějak zakázaným číslem. A proto do Oliverova bytu dorazila nijak hloupá, ale upjatá řádná studentka se složkou plnou esejí (dobře, ve skutečnosti to byly prostě časopisy, který jsem si četla ve vlaku), ležérně oblečená v džínech, s příhodně provokativním spodním prádlem ukrytým pod nimi.

Autorka: Joanna Bolouri

Překlad: Hana Netušilová, Kristýna Vítková
Počet stran: 352
Formát: 145×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Sexznam a nevynechejte ani ukázkovou kapitolu!

————————————————

Druhý díl celosvětově úspěšné erotické série vás nenechá chladnou! Sara se blíží k odpovědi na otázku, co se stalo s Rebekou – autorkou deníku, který Sara našla a který jí změnil život. Knihu Sama sebou autorky Lisy Renee Jonesové vydalo nakladatelství Ikar.

Sama sebou

Fascinovaná temnými erotickými fantaziemi z deníku, který náhodou objevila, lapená mezi dvěma muži, které při pátrání po jeho autorce potkala, přibližuje se Sara krok za krokem k odpovědi na otázku, co se s Rebekou stalo. Zároveň si pomalu začíná uvědomovat, že její nový život je sice o poznání zajímavější než poklidná kariéra učitelky, kterou byla předtím, než přijala nabídku galeristy Marka a podvolila se charismatickému umělci Chrisovi, ale že je také o poznání nebezpečnější a že se až příliš začíná podobat příběhu Rebeccy. A ten je v očích Sary čím dál tím více zlověstně znepokojivý…

Deník 8, záznam 1
pátek, 27. dubna 2012

Obklopila mě temnota, naprostá absence jakéhokoli světla. Třásla jsem se po celém těle, zavřená uvnitř. Ne. Netřásla jsem se vlastně kvůli tmě. Třásla jsem se kvůli němu. Cítila jsem jeho přítomnost, i když jsem ho neviděla. Al cítit jsem ho mohla, to ano, každým pórem své kůže, každičkým nervovým zakončením. Cítila jsem, jak se za mnou krade. Jak mě sleduje. Jak si na mě dělá nárok, ačkoliv se mě vůbec nedotýká. Byla jsem mu vydána na milost a nemilost, jakoby zabalená do měkkého vlněného koberce.

Autorka: Lisa Renee Jonesová

Překlad: Richard Olehla
Počet stran: 336
Formát: 125×200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Sama sebou a prolistujte si také celou ukázku z knihy!

Další tituly v edici:

 

————————————————

V milostném čtyřúhelníku se objeví dva manželské páry v knize Otevřené manželství. Jak se potřeba drobného rozptýlení může snadno vymknou z rukou? Knihu autorky Tess Stimson vydalo nakladatelství Domino.

Otevřené manželství

Mia Allenová si na život v Anglii nikdy nezvykla. Všichni její přátelé zůstali za oceánem, zatímco ona se dusí v nudě maloměsta kousek od Oxfordu. Trochu vzruchu do rutiny běžných dní by ráda vnesla také Kitova nadřízená Charlie. Nekonečná frustrace z manželství s odtažitým Robem ji stále častěji přivádí k úvahám, jak by mohla od života získat něco víc. A pak se seznámí s Miou. Obě rodiny se začnou scházet, vše se zdá být na nejlepší cestě. Zdání ale klame: vzájemná přitažlivost zamotá vztahy všech čtyř aktérů do nepřehledného uzlu. Až příliš pozdě si někteří uvědomí, že při sexu neobnažujeme jen tělo, ale i duši – a že když se přestaneme ovládat, je to hlavně duše, kterou dáváme všanc.

Mia

Na stárnutí se dá vyzrát – stačí nad zrcadlo našroubovat slabší žárovku. A moc se neprohlížet, protože jak začnete bedlivě pátrat po prvních vráskách, určitě je ke svému zklamání objevíte. Marná sláva, ne nadarmo nám příroda s věkem rozostřuje zrak.
Přejedu si rty rtěnkou a vycením na sebe zuby, abych zkontrolovala, jestli zůstaly čisté. Tedy ne že bych už stárla. Aspoň doufám. Minulý týden mi nějaká přičinlivá mladá káča z propagace poslala hormonální krém pro ženy v přechodu a významně k němu připsala, ať se o něm tento týden zmíním ve svém sloupků. Vzhledem k tomu, že mi nedávno bylo teprve devětatřicet, je jasné, že si musím na svých webových stránkách změnit fotku.

Autorka: Tess Stimson

Překlad: Jitka Šišáková
Počet stran: 280
Formát: 138×211
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Otevřené manželství a prolistujte si ukázku z knihy. Již v pondělí se také můžete těšit na další ukázku na našich stránkách!

Přečtěte si také naši recenzi na autorčinu předchozí knihu!


Dámy, dnešní knižní tipy jsou u konce. Která z knih vás zaujala nejvíce? Máte vlastní oblíbenou knihu, která je podobná dnes doporučeným? Podělte se o ni s námi v diskuzi!

Všechny dnešní knihy a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠest let

Coben, Harlan

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeSexznam

Bolouriová, Joanna

XYZ, 2014

zobrazit info o knizeSama sebou

Jonesová, Lisa Renee

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeOtevřené manželství

Stimson, Tess

Domino, 2014

Napsat komentář