Fantasy příběhy pro náctileté

fantasy-perex
Jste mladí a máte rádi knihy žánru fantasy? Odpočiňte si ve svém volném čase od učení a začtěte se do příběhů, které jsou plné tajemna a nadpřirozena! 

Všechny knihy z dnešních tipů vydalo nakladatelství Fragment.

Nakladatelství Fragment se zaměřuje hlavně na knihy pro děti a mládež, ale i slovníky, učebnice a turistické průvodce. Vydalo i bestsellery jakými jsou Letopisy Narnie, Upíří deníky nebo knihy Zdeňka Svěráka a pohádky Václava Čtvrtka.

––––––––––––––––––––––

Larrisa je siréna, která svým půvabem láká muže do svých pastí. Jak to, že Derren jejímu půvabu odolává? Velmi talentovaná česká autorka Michaela Burdová ve své knize Volání sirény – Prokletí líčí příběh spjatý s láskou versus nesmrtelností.

Volání sirény – Prokletí

Larissa je siréna. Už stovky let jí moře přikazuje zabíjet muže. A ona tak činí. Touží však z tohoto bludného kruhu uniknout. Je rozhodnuta udělat pro to cokoliv. Svojí krásou ovládne černomága Liama, a ten se do ní bezhlavě zamiluje. Nabídne jí dohodu: pokud se stane jeho ženou, pomůže jí zpřetrhat pouta, která ji spojují s nemilosrdným mořem. Larissa souhlasí. Cestu jí však zkříží Derren. Jeho odtažitost začne Larissu přitahovat a ona není schopná se svým citům bránit. Dokáže si vybrat toho pravého? Bude ochotná obětovat lásce třeba i svoji nesmrtelnost?


Autorka: Michaela Burdová

Ilustrace: Petr Vyoral
Počet stran: 280
Formát: 115×183
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Volání sirény – Prokletí

Nepřehlédněte také naši reportáž ze křtu knihy!

——————————————–

Patnáctiletá Katie v další knize je na rozdíl od svých vrstevníků jiná, než se na první pohled zdá. Knihu Kočičí gen, která ukrývá obrovské tajemství, napsal Thomas C. Brezina.

Kočičí gen

Katie je patnáct let a po smrti svých rodičů bydlí s babičkou a strýcem na malém ostrově. Její, do té doby poklidný život, se však začne komplikovat. Dějí se totiž divné věci. Kdykoliv se ocitne v ohrožení, zježí se jí vlasy, daleko lépe slyší a pohybuje se mrštně jako šelma. 
Ukazuje se, že kromě lidských má v sobě i kočičí geny. Všechno se najednou obrací naruby. Babička je obviněna z vraždy a Katie zjišťuje, že se smrtí jejích rodičů není vše tak, jak si až dosud myslela…

Autor: Thomas C. Brezina

Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 304
Formát: 145×210
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Kočičí gen

——————————————–

Závěrem doporučujeme druhý díl z edice Dračí oči – Černý jezdec autorky Kristiny Hlaváčkové. Když se hlavní hrdinka Elena po osmi letech vrací domů, roztáčí se nový kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství.

Dračí oči – Černý jezdec

Princezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad – kdyby o tom nikdo nevěděl?

Autorka: Kristina Hlaváčková

Počet stran: 424
Formát: 145×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si více informací o knize Dračí oči – Černý jezdec

Nepřehlédněte také naši reportáž ze křtu knihy!

Další tituly v edici:


 Který autor fantasy je vaším nejoblíbenějším? A která z knih v dnešních tipech se vám líbila nejvíce? Podělte se s námi!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDračí oči – Černý jezdec

Hlaváčková, Kristina

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeKočičí gen

Brezina, Thomas C.

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeVolání sirény – Prokletí

Burdová, Michaela

Fragment, 2014

Napsat komentář