Narozeninový křest Sirény

obalka
Jedna z nejtalentovanějších spisovatelek v našich končinách vydává své další dílo. Svou první knihu začala psát v 16 letech. V těchto dnech slaví 25. narozeniny a na svém kontě má již 10 knih. Poselství jednorožců získalo několik ocenění, u fanoušků měla největší ohlas trilogie Křišťály moci a Syn pekel byl nejprodávanější.

Tou úspěšnou autorkou není nikdo jiný než Michaela Burdová, která 8. září pokřtila v pražském Paláci knih Luxor v pořadí svou desátou knížku s názvem Volání sirény – Prokletí. Fanoušků mladé Michaely Burdové byl plný Luxor. Moderátorkou byla opět skvělá Hanka Koutná. Funkce kmotry se ujala známá herečka Vanda Károlyi Konečná. Svou báječnou náladou nakazila všechny okolo natolik, že hlasitý smích přítomných byl slyšet v celém Paláci knih. Posledním, ale neméně důležitým hostem křtu byla Helena Klečková, redaktorka nakladatelství Fragment, které celý křest připravilo.

Volání Sirény – Prokletí je tak trochu odlišné od předchozí tvorby Michaely Burdové. Jde o romanci s fantasy prvky, a ačkoliv byla původně napsána hlavně pro dívčí čtenářky, již dnes se autorce prý ozývají i muži. Příběh vypráví o středověké siréně Larisse, která nenávidí lidi. Dokonce z příkazu moře zabíjí muže. Závislosti na moři se chce zbavit, a tak uzavře dohodu s Liamem. Při pobytu na souši zjišťuje, jaký je lidský život, a přestává být chladnou bytostí. Jak se příběh vyvine, zda najde někoho, kdo jejím svodům odolá, to už si budete muset přečíst sami.

Jak je autorčiným zvykem, původně jednosvazkový příběh se jaksi sám rozrostl do dvou svazků. Musíme se tudíž obrnit trpělivostí, jak podotkla Helena Klečková, jelikož na druhém díle obě dámy usilovně pracují a vyjít by měl někdy po Novém roce. Herečka Vanda Károlyi Konečná se nechala slyšet, že se jí tvorba Michaely Burdové moc líbí a že se nemůže dočkat, až si se Sirénou zaleze a konečně si ji v klidu přečte. Při rozhovoru přišel dotaz, zda má Michaela čas na obyčejné věci jako jídlo nebo odpočinek. Když právě nepíše, autorka se nejradši prochází v přírodě, venčí psi z blízkého útulku, sem tam se podívá na televizi, někdy i lenoší, zkrátka žije úplně obyčejný život. Jen místo chození do práce vymýšlí pozoruhodné příběhy.

Již tradičně následovala ukázka. Kousíček z knížky přečetla opět kamarádka Tereza, kterou návštěvníci odměnili velkým potleskem. Poté se již na stole objevily skleničky se šampaňským a Vanda Konečná popřála Siréně mnoho dalších sestřiček a bratříčků. Maketa byla za nadšeného potlesku přítomných pokřtěna opravdu vydatně. Víno teklo proudy a kniha se mohla vydat vstříc dychtivým čtenářům.

Také já se přidávám a přeji autorce mnoho dalších stejně překvapivých nápadů. Jsem zvědavá, u jaké knížky se v Luxoru za rok sejdeme. Mimochodem, kromě obálky jsem Volání Sirény ještě neviděla, má dcera ji totiž ještě nepustila z ruky. Prý chce alespoň jednu knihu přečíst dřív než já. A co vy? Siréna vás volá…

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolání sirény – Prokletí

Burdová, Michaela

Fragment, 2014

Napsat komentář