Nenechte si ujít v týdnu od 5. března do 11. března 2012

Nenechte si ujít
Tento březnový týden je plný akcí, které by mohly uspokojit snad všechny literární nadšence. Přijmete pozvání za Halinou Pawlowskou, nebo se raději ponoříte do světa vzpomínek?

Hned v pondělí byste si neměli nechat ujít slavnostní křest knihy bývalého tiskového mluvčího exprezidenta Václava Havla Ladislava Špačka, který byl deset let jedním z nejbližších spolupracovníků Václava Havla. V pondělí 5. března v 16 hodin pokřtí svou nejnovější knížku Deset let s Václavem Havlem.
Své zkušenosti a zážitky zužitkoval při psaní knihy, kterou představí. Přináší unikátní svědectví o tom, jak se s Václavem Havlem seznámil, o začátcích spolupráce v komůrce Havlova bytu u Vltavy, až po triumfální zahraniční cesty plné úsměvných i dobrodružných příhod.
Slavnostní křest knihy Ladislava Špačka Deset let s Václavem Havlem
se koná v pondělí 5. března 2012 od 16 hodin v Paláci knih Luxor v Praze.

V Praze ještě zůstaneme i u další pozvánky. Uskuteční se tady představení knihy české básnířky, spisovatelky a novinářky Dagmar Hilarové Nemám žádné jméno. Kniha Nemám žádné jméno je deníkem, který si autorka psala v Terezíně v době své internace. Dagmar Hilarová v terezinském ghettu strávila dva roky – od patnácti do sedmnácti let. Tento deník bývá přirovnáván ke slavné knize Deník Anny Frankové a v Holandsku, kde už kniha vyšla, byla stejně populární, ne-li více, než zmíněný Deník Any Frankové.
Dagmar Hilarová zemřela v roce 1996 a českého vydání se tak nedožila. Knihu představí slovenský politik a sociolog Fedor Gál a potomci jedné z postav příběhu – pana Jiřího Pavla (bratra slavného spisovatele Oty Pavla).
Představení knihy Dagmar Hilarové Nemám žádné jméno
si nenechte ujít v úterý 6. března 2012 od 16 hodin v Paláci knih Luxor, v Praze na Václavském náměstí.

Přijdu za poledne. Miloš. Tak přesně takový název nese kniha Miloše Štědroně a Olgy Jeřábkové, která bude představena v Brně na autogramiádě, rovněž v úterý.
Knihu Přijdu za poledne. Miloš sestavila Olga Jeřábková ku příležitosti významného životního jubilea známého brněnského hudebního skladatele, hudebního kritika a pedagoga, prof. Miloše Štědroně.
Kniha obsahuje vzpomínky jak samotného profesora Štědroně, tak i mnoha (nejen) brněnských osobností kulturního života, které se s Milošem Štědroněm někdy setkaly. Mezi jinými jsou to Bolek Polívka, Iva Bittová, Milan Kundera, prof. Střítecký, prof. Nechutová a další. Knihu doplňují fotografie.
Autogramiáda Miloše Štědroně a Olgy Jeřábkové u příležitosti vydání knihy Přijdu za poledne. Miloš
, proběhne 6. března 2012 v knihkupectví Barvič a Novotný v Brně od 13 hodin.

Kdo má rád humor a příběhy Haliny Pawlowské – české spisovatelky, scénáristky, publicistky a vydavatelky, by měl zavítat na její besedu spojenou s autogramiádou, která proběhne v Brně v pátek 9. března.
Její poslední kniha Velká žena z východu se řadí mezi ty, které oplývají humorem od začátku do konce. Zajímá vás, co se stane, když vám pravou ruku povede rozum a levou ruku vášeň?! Budete milovat až za hrob. Velká žena z východu je krutě veselý příběh o mladé ženě z Česka, která se rozhoduje nejen mezi třemi osudovými muži, ale taky mezi kariérou v zahraniční firmě, horskou loukou a touhou být nejkrásnější ze všech.
Beseda, autorské čtení a autogramiáda Haliny Pawlowské
se koná v pátek 9. března 2012 v Brně, v OC Olympia od 16 hodin.

A na závěr vás pozvu na výstavu těch nejlepších knížek za rok 2011. Akci pořádá Knihovna Jiřího Mahena v Brně u příležitosti Týdne čtení, v rámci Března – měsíce čtenářů 2012.
Výstava Královna knížek
probíhá v týdnu od 5. března do 9. března v pobočce knihovny na Velkopavlovické ulici v Brně.

Zaujala vás některá z akcí? Zkuste nahlédnout i do našeho Kalendáře akcí, který pro vás průběžně doplňujeme.

Doporučení:
Share

Napsat komentář