Zahrajte si o antologii detektivních povídek světových autorů

Tváří v tvář
David Baldacci a nejznámější spisovatelé krimi žánru spojili své síly a vydávají unikátní knihu, která potěší nejednoho jejich fanouška. Jedinečná sbírka obsahuje jedenáct povídek, ve kterých došlo ke spojení nejen tvůrců, ale i hlavních postav jejich knih.

Hrdinové nejúspěšnějších detektivek, spojte se

Největší jména světového thrilleru v jedné knize!

Ano, už to tady bylo: v jedné knize se sešly literární postavy, které se podle původní autorské představy sejít nikdy neměly. Jen namátkou: Michael Connelly nechal společně pracovat Bosche a Hallera, Jeffery Deaver dal dohromady Rhyma a Danceovou, McBain zase Carellu a Hopea.
Pokaždé ale šlo o postavy stvořené jediným autorem. V této výjimečné antologii je tomu jinak: tentokrát spojilo své tvůrčí síly třiadvacet autorů, kteří bez jakýchkoli pochybností představují absolutní špičku žánru. Ve dvojicích (a jedné trojici) napsali krimipovídky, v nichž po pachateli pátrají vskutku nečekaní parťáci: hrdinové nejúspěšnějších sérií za dvě uplynulá desetiletí.
Zajímá vás, jak dokáže vyjít Lincoln Rhyme s Lucasem Davenportem? Anebo jak probíhá pátrání, které vede tým ve složení Harry Bosch a Patrick Kenzie? Jaké záhadě se snaží přijít na kloub dvojice Cotton Malone a Gray Pierce? Bezprecedentní literární počin pod editorskou taktovkou Davida Baldacciho je pro milovníky detektivek a thrillerů takřka povinnou četbou. Protože kdo by si setkání těch nejlepších z nejlepších nechal ujít?

 

Tváří v tvář

Editor: David Baldacci

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 440
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-7498-017-6

Přečtěte si více o knize Tváří v tvář, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete prolistovat také ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

Ukázka z knihy

Na papíře se to zdálo jako vynikající nápad, spojit pro dobrou věc Harryho Bosche a Patricka Kenzieho. Ovšem Michael Connelly a Dennis Lehane si brzy uvědomili, že se to snadno řekne, ale hůře udělá. Obě postavy zapustily hluboké kořeny v prostředí, v němž žijí, a v profesi, kterou vykonávají. Jistě, jsou výplodem fantazie, avšak jejich tvůrci si dali velmi záležet, aby žádná neučinila chybný krok. Krátce řečeno, Harry Bosch a Patrick Kenzie žijí nebo umírají v myslích čtenářů na základě své věrohodnosti. A tu nesmí narušit – ani pro dobro věci – žádná, ani ta sebelépe vymyšlená povídka.
Jak se tedy tyto dvě kultovní postavy setkají?
A co je ještě důležitější, kdo za kým přijde?
Odcestuje Bosch na východ do Kenzieho Bostonu, nebo přijede Kenzie do Los Angeles? (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Tváří v tvář

Soubor povídek od špičky kriminálního žánru musí mít ve své knihovně každý fanoušek těchto knih. Autoři nejúspěšnějších knižních sérií po dvojicích a jednou v trojici společně vytvořili detektivní povídky, v nichž spojili také své hlavní postavy. A výsledkem je vskutku vydařená antologie. Pusťte se do čtení a posuďte sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tváří v tvář vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tváří v tvář
probíhá od 26. září do 9. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivní antologie Tváří v tvář

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTváří v tvář

Baldacci, David

Domino, 2014

Zahrajte si o antologii detektivních povídek světových autorů - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Gerd Muller napsal:

    Kniha Tváří v tvář včera přišla v pořádku.Děkuji.

Napsat komentář