Vyhrajte napínavý román, jehož rozuzlení vám vyrazí dech

Zlodej-pribehu-perex
Patrick Rush se rozhodne, že si po letech splní svůj sen a přihlásí se do kurzu tvůrčího psaní. Ten se však velmi brzy začne prolínat s jeho reálným životem. A rozhodně nejde o červenou knihovnu.

Když se váš život změní na drama

Napínavý román s detektivní zápletkou a překvapujícím rozuzlením.
Patrick Rush, novinář ze známého celostátního deníku National Star, chová od dětství ambice stát se spisovatelem. Běžné životní starosti mu nedovolují, aby se této své touze věnoval naplno. Poté, co ovdoví, zůstává sám s malým synem, který pro něj znamená všechno.
Jednoho dne náhodou narazí na inzerát propagující kroužek tvůrčího psaní a rozhodne se, že to zkusí. Pokusy jeho kolegů v kroužku se nesou vesměs v horrorovém ladění. Jenže literární žánr se brzy začíná mísit se skutečností. Dochází k vraždám, které se podobají tomu, co v kroužku ze své práce předčítala jedna z účastnic. Navíc Patrickovi někdo unese synka.
Autor ke svému záměru využívá přechodů mezi světem snů, světem literatury a světem reálným. Čtenáře vede tam, kam potřebuje, aby celek vyzněl dokonale dramaticky. Poskytuje řadu stop, jejichž počet se ale až do konečného vyvrcholení nezužuje…

 

Zloděj příběhů

Autor: Andrew Pyper

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Jindřich Manďák
Počet stran: 332
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-7462-567-1

Přečtěte si více o knize Zloděj příběhů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. Určitě nezapomeňte ani na ukázku z románu.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Někoho jsem viděl. Díval se do okna.
Viděl jsi, kdo to byl?
Nějaký člověk. Nějaký stín.
Už jsem se skoro rozběhl zpátky ke snack baru, když jsem to zahlédl.
Postava mizící mezi stvoly kukuřice. Asi tak mé výšky, ne-li vyšší. Tam. A najednou tam není. Snažím se spočítat řádky mezi místem, kde stojím, a místem, kde ta postava vnikla do pole. Sedm? Osm? Ne víc než deset. Když minu devátý, zahnu vpravo a vnořím se do kukuřice.
Vláknité listy mě šlehají do obličeje, stvoly s praskáním uhýbají, jak si prorážím cestu. Zvenku to vypadalo, že jsou mezery mezí řádky širší, ale teď, když jsem uvnitř, není tu dost prostoru k tomu, aby se tu muž mé postavy pohyboval, aniž by se o něco zachytil, aniž by klopýtal, aniž by ho něco šlehalo. Není to ani tak běh jako spíš pronikání zužujícím se jícnem.
Jak může ten, koho jsem zahlédl, postupovat rychleji než já? Při té myšlence se zastavím. Lehnu si na břicho a snažím se zrakem proniknout mezi stvoly. Tady dole je jen šedivé světlo, jako hvězdný prach. S otevřenými ústy přitisknutými k zemi mi připadá, jako by měsíční svit měl jakousi příchuť. Anorganická drť ocelových hoblin. (str. 14)

 

O autorovi

Andrew Pyper (*1968) je autor řady úspěšných románů, mj. mezinárodních bestsellerů Ztracené dívky a Démonolog, který dosud vyšel v 15 zemích světa a získal řadu významných literárních ocenění. Některé z jeho románů čekají také filmové adaptace. I Zloděj příběhů se u čtenářů setkal s velkým ohlasem a od deníku The New York Times získal ocenění krimi román roku. Autor vystudoval anglickou literaturu a práva a žije v Torontu.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Zloděj příběhů

Přechody mezi literárním a skutečným světem a dramatické scény dotváří nervy drásající příběh novináře Patricka Rushe. Ponořte se do jeho světa a vydejte se pátrat po uneseném synovi a vrahovi, který napodobuje dílo jedné ze spoluúčastnic literárního kroužku.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zloděj příběhů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zloděj příběhů
probíhá od 7. září do 20. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Zloděj příběhů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZloděj příběhů

Pyper, Andrew

Jota, 2014

Vyhrajte napínavý román, jehož rozuzlení vám vyrazí dech - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. jitkab1982 napsal:

    Včera dorazila tato vyhraná kniha. Moc děkuji.

Napsat komentář