Nenechte si ujít v týdnu od 25. do 31. srpna 2014

Nenechte si ujít
Zbývá už jen jediný týden prázdnin, pak vypuknou křty a autogramiády ve velkém. Ale i během posledního srpnového týdne můžete zajít například do některé z knihoven a navštívit literární akce nebo zajít na výstavy, které co nevidět skončí.

Jaké byly vaše prázdniny? Strávili jste je s nějakou zajímavou knihou? Četli jste si na vrcholku hory či nějakém neobvyklém místě? Zkuste se o své zážitky podělit v soutěži, kterou pořádá Knihovna města Olomouc! Až do konce srpna můžete své fotky, obrázky či zápisky vztahující se ke knihám přinést do knihovny. Přitom můžete vyplnit i zábavný test a jen čekat, jestli se na vás v soutěži usměje štěstí. A pokud ne, nevadí. Knihovníci z vašich čtenářských příspěvků uspořádají výstavu.

Není snad nikdo, kdo by neznal Zdeňka Buriana. Zejména kluci vyrůstají na dobrodružných knihách, které zdobí Burianovy ilustrace. Máte-li jeho obrázky rádi, nenechte si ujít poslední příležitost navštívit výstavu reprodukcí ilustrací Zdeňka Buriana. Výstava, kterou pořádá Knihovna města Mladá Boleslav, potrvá až do 26. srpna v prostorách dětského oddělení v Ústřední knihovně.

Ve stejný den, jen na jiném místě, začíná výstava malířky Rut Kohnové s názvem Pocta zeměměřiči K. Jak už název napovídá, malířka se inspirovala životem a dílem Franze Kafky. Letos v červnu jsme si totiž připomínali 90 let od úmrtí tohoto literárního velikána. (S postavou zeměměřiče K. se můžete setkat v románu Zámek, jehož recenzi jsme vám přinesli.) Výstavu můžete navštívit od 26. srpna do 26. září v Topičově klubu na Národní třídě v Praze. Otevřeno je od pondělí do čtvrtka v čase 10–17 hodin.

V mnoha knihovnách napříč ČR nabízí tzv. tématické kufříky, které zábavnou formou rozšiřují znalosti a vědomosti dětí. (O kufřících jsme vás informovali v našem článku.) V kufříku najdete samozřejmě knihy týkající se daného tématu, které doplňují společenské hry, hračky, didaktické pomůcky a jiné. V Městské knihovně v Třebíči připravili program pro rodiče s dětmi – ve středu 27. srpna v 10 hodin začíná beseda s tématem Zvířátka na farmě. Jaké knihy a překvapení pro děti kufřík skrývá?

Opět ve středu 27. srpna, jen v jiném městě, na vás a vaše děti čeká jiný program. Městská knihovna Ústí nad Orlicí připravila prázdninové předčítání z knihy Sedm pohádek pro malé myšky. Znáte ji? Táta myšák se snaží uložit svých sedm neposedných myších dětiček. Prý budou spát, jen když jim táta poví pohádku na dobrou noc. A tak táta vypráví, každému myšátku jednu pohádku. O čem? To už si přijďte poslechnout do knihovny v 11:30. Čtení bude spojeno i s výtvarným tvořením.

Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí. O tipy na další literární akce se s námi můžete podělit, stačí jen vyplnit jednoduchý formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář