Příběhy první lásky

srdce
Dnešní knižní tipy budou pojaty spíše romanticky. Pojďte si s námi připomenout slasti i trpkosti prvních lásek. A že je z čeho vybírat!

Osudový moment letních prázdnin, který změní plány od základu, čeká v knize Danteho holka sedmnáctiletou Reece Ellisonovou. Jak se bude vyvíjet vztah mezi ní a krásným Dantem Gilibertim? Knihu Courtney Coly vydalo nakladatelství  CooBoo.

Danteho holka

Reece Ellisová, sedmnáctiletá americká středoškolačka, už od deseti let tráví každé léto s tátou v Londýně. A každé léto se s ním k uzoufání nudí. Samozřejmě ani v nejmenším neočekává, že by se v tomhle ohledu mohlo něco změnit, tedy aspoň do té doby, dokud na holandském letišti, odkud má pokračovat do Londýna, doslova nevrazí do pohádkově krásného Danta Gilibertiho a její let není z nejasných příčin zrušen. To se pak před ní rozprostře vidina úplně jiného léta. Léta na malebném středomořském ostrůvku, navíc ve společnosti kluka, ze kterého se vyklube syn místního premiéra…

Události za sebou následují v tak rychlém sledu, že je ani nezvládám zaznamenávat, jako jedna velká barevná šmouha.
Nejdřív jako by všechno bylo zpomalené, když se snaží poskládat dohromady, co se stalo.
Posádka pobíhá po kabině a všude kolem dál zuří plameny. Pilot znovu promlouvá z reproduktorů, ale kvůli všudypřítomnému hluku ho není slyšet. Všichni se nervózně překřikují a spekulují o tom, co se stalo, zatímco z dálky k nám začínají doléhat sirény. S jejich zvukem padne na osazenstvo letadla ticho. A i přes můj zmatek a šok musím v duchu pochválit záchranáře za to, jak rychle se sem dostali.

Pokračujte v četbě ukázky z knihy a přečtěte si ukázkovou kapitolu.

Autorka: Courtney Cola

Překlad: Martina Buchlová
Počet stran: 288
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Dantova holka

————————————————–

První lásku prožívá i šestnáctiletý kluk Leo. Růžové brýle však odpadnou v momentě, kdy jeho lásce Beatrice zjistí vážnou nemoc. Jak se vypořádat s otázkami, na které ani internet neodpoví? To zjistíte s knihou Bílá jako sníh, rudá jako krev, kterou vydalo nakladatelství Jota.

Bílá jako sníh, rudá jako krev

Leo je šestnáctiletý kluk jako každý jiný. Dlouhé školní hodiny by nejraději vymazal a učitele vidí jako živočišný druh, v jehož brzké vyhynutí nepřestává doufat. Takže když přijde nový supl na dějepis a filozofii, Leo ho přivítá pořádnou dávkou cynismu a nasliněných kuliček. Ale zdá se, že tenhle mladý profesor je mezi ostatními vyučujícími nečekanou raritou. Když přednáší, dokáže všechny strhnout a každým slovem nenápadně pobízí své žáky, aby žili naplno a šli za svými sny. A Leo jeden velký sen má – jmenuje se Beatrice, nejhezčí holka ve škole. Beatrice je ztělesněním vášně, její rudé vlasy září na miliony světelných let a jediný její pohled Leovi otevírá brány ráje.Ale než Beatrice vůbec zjistí, že ji někdo dokáže milovat tak opravdově a upřímně, onemocní leukémií…

Každá věc má nějakou barvu. I každý pocit má nějakou barvu. Třeba ticho je bílé. A bílá je barva, kterou nesnáším, protože nikde nekončí. Nezamhouřil oka až do bílého rána, marně čekala na prince na bílém koni, mávali bílou vlajkou poražených, našel si první bílý vlas… Bílá vlastně ani není barva. Není to nic, stejně jako ticho. Nic, beze slov, bez hudby. Být v tichu, je jako být utopený v bílé.

Autor: Alessandro D‘Avenia

Překlad: Zdeňka Nováková
Počet stran: 270
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Bílá jako sníh, rudá jako krev a nevynechejte ani ukázku z ní

————————————————–

Kam až jsou lidé schopni zajít, aby si uchovali svá tajemství? Pojďte se s námi na závěr vypravit na Irvingovu školu, kde vzkvétá tajný vztah mezi Timem a Vanessou. Knihu Esej o tragédii autorky Elizabeth LaBanové vydalo nakladatelství Host.

Esej o trágédii

Tim Macbeth, sedmnáctiletý albín, nedávno přestoupil na prestižní Irvingovu školu, jejíž motto zní: „Vejdi, přítele najdi a přítelem se staň“. Přítel je ale to poslední, co Tim hledá — doufá jen, že absolvuje poslední ročník, aniž by vzbudil příliš pozornosti. Navzdory své snaze zůstat nenápadný se však zamiluje do hvězdy ročníku Vanessy, přítelkyně nejoblíbenějšího studenta na škole. K Timovu překvapení Vanessa jeho lásku opětuje, zároveň ale ví, že pokud jejich cit vyjde najevo, doplatí na to ztrátou svého společenského postavení. Tim a Vanessa svůj vztah tají, a navíc se musejí vypořádat s esejem o tragédii — závěrečnou prací, kterou zadává nejpřísnější učitel na škole. 

Milý Duncane,

když mi řekli, že budeš bydlet v tomhle pokoji, skoro jsem tomu nemohl uvěřit. Nejspíš už víš, co se chystám říct, ale stejně ti to řeknu. Je důležité, abys věděl, proč a jak se všechno přesně událo. Někdo to vědět musí; někdo by možná mohl ty informace využít a neudělat stejnou chybu jako já. Možná. Nevím.

Musím ti říct jednu důležitou věc — a vsadím se o cokoli, že to, co ti tady zanechám, jsi určitě nečekal: ta slova, hudba, příčina mého neštěstí, stejně jako tvoje domnělá nebo skutečná role v tom všem, to všechno ti poslouží mnohem líp, než by ses kdy nadál.

V podstatě ti dávám ten nejlepší dárek. Ten nejlepší poklad, jaký sis mohl přát. Dávám ti materiál pro tvůj esej o tragédii.

S pozdravem

Tim

Prolistujte si ukázku z knihy!

Autor: Elizabeth LaBanová

Překlad: Štěpán Hnyk
Počet stran: 288
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Esej o tragédii a nepřehlédněte také náš článek!


Zaujala vás některá z knih? Napište nám!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDanteho holka

Cole, Courtney

CooBoo, 2014

zobrazit info o knizeBílá jako sníh, rudá jako krev

D´Avenia, Alessandro

Jota, 2014

zobrazit info o knizeEsej o tragédii

LaBanová, Elizabeth

Host, 2014

Napsat komentář