Barokní písně 17. století

Jeslicky-perex
Vydejte se za krásou barokních adventních a vánočních písní sedmnáctého století. V nakladatelství Host vychází kniha Jesličky, která přináší písňové texty včetně notace, vysvětlivek a poznámek.

Kritická edice zpřístupňuje zpěvníček adventních a vánočních písní Jesličky. Staré nové písničky (1658), který sestavil jeden z nejvýznamnějších českých básníků Fridrich Bridelius SJ. Knižní publikace je první edicí prezentující tento barokní kancionál v úplnosti a ve všech třech základních dimenzích, tj. literární, hudební a jazykové. Písňové texty jsou editovány společně s notací, každá píseň je doprovázena textově a hudebně kritickými poznámkami, vysvětlivkami a diferenčním slovníkem. Kniha obsahuje také Katalog písní kancionálu Jesličky, v němž je vyložen původ a proměny jak textové, tak hudební složky všech písní Jesliček, a trojici doprovodných studií, které interpretují tento zpěvník a písně v něm shromážděné v několika vybraných dobových kontextech.

Součástí publikace je zvukové CD s nahrávkou kompletního repertoáru Jesliček (samostatně neprodejné).

Jesličky

Staré nové písničky

Autor: Fridrich Bridelius

Formát: 220 × 281 mm
Počet stran: 480
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-918-2
Vydáno: 08/2014

Knihu Jesličky. Staré nové písničky vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy:

Prolistujte si celou ukázku z knihy.


Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJesličky
Staré nové písničky

Bridelius, Fridrich

Host, 2014

Napsat komentář