Fimbul se křtil ve věži

V zajeti ctenaru1
V úterý 21.2.2012 se sešli fanoušci spisovatelky Kateřiny Hejlové v Dílně ručního papíru v Litoměřicích, aby spolu s ní a Nakladatelstvím JaS pokřtili knihu Fimbul.

Celé setkání zorganizovala a uváděla zakladatelka dílny inženýrka Irena Štyrandová. Kateřina sice všechny pozvala na čaj o páté (jak bylo uvedeno na pozvánce), ale nakonec byli hosté přivítáni svařeným vínem, které všechny (kromě řidičů a dětí) v mrazivém odpoledni rozehřálo. I počasí Fimbulu přálo – za okny věže padal sníh –, takže atmosféra byla přesně taková, jakou si všichni přáli.

Od redaktorky nakladatelství Jany Semelkové se přítomní dozvěděli, že Fimbul má na svém kontě několik jedniček: jde o první knihu, kterou Kateřina Hejlová napsala pod vlastním jménem (dosud publikovala pod pseudonymem Katty Joyce), také poprvé uplatnila vlastní námět (předchozí publikace byly na objednávku nakladatelství) a hlavně, má v tiráži velkou jedničku, protože je prvním titulem nového nakladatelství, které vzniklo na podzim loňského roku.

„Takovou jedničkou se nemůže hned tak nějaký autor pochlubit,“

řekla Jana Semelková,

„ teď mne napadá snad paní Alena Ladová, která ilustrovala první knížku v Státním nakladatelství dětské knihy, dnešním Albatrosu.“

Pak se přešlo ke křtu. Sudičky – Jana Váchová, asistentka starosty Litoměřic, Martina Vondráková a Lenka Gottwaldová z Centra cestovního ruchu popřály knize hodně štěstí na cestě ke čtenářům a pro křest použily kostky ledu. Jakby ne, vždyť led k mrazivé zimě patří!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFimbul

Hejlová, Kateřina

JaS, 2011

Napsat komentář