Vyhrajte knihu o možnostech využití konopí

Konopi-Cannabis-perex
Již naši dávní předkové znali léčebné účinky rostliny zvané konopí a v současné době tato rostlina zažívá svůj návrat na výsluní. Díky své všestrannosti může pomoci i vám, stačí si o jejích účincích přečíst více.

Všestranná rostlina jménem konopí

Konopí je bylina léčivá i užitková. O jejím nezměrném léčebném potenciálu se dozvídáme již z nejstarších dochovaných lékopisů. I z mnoha dalších písemných dokladů a archeologických nálezů je zřejmé, že lidé ji objevovali, znali a prakticky využívali po tisíce let. Léčebná síla konopí se přitom neukrývá pouze v nejčastěji užívaných sušených listech a květech samičích rostlin a jejich pryskyřici. Konopí totiž léčí již jako mladá rostlina, například v podobě čerstvé šťávy. Léčí také konopná vlákna, jež byla dříve přikládaná na poranění a popáleniny. Léčebné účinky má i konopné semeno a v něm obsažený olej. A svým způsobem léčivá je tato jedinečná rostlina i ve vztahu k přírodě a lidské společnosti. Konopí dnes díky svému univerzálnímu použití a přirozené šetrnosti k uživatelům i životnímu prostředí představuje jednu z vlajkových lodí transformace současné ekonomiky a společnosti. Tato unikátní publikace si klade za cíl shrnout dosavadní skutečnosti a znalosti o konopí a populárně-naučnou formou seznámit čtenáře se všemi aspekty jeho využití ve světě i v našem středoevropském prostoru.

 

Konopí (Cannabis)

Průvodce světem univerzální rostliny

Autor: Michal Ruman
Spoluautor: Lukáš Hurt

Vydalo: nakladatelství Malý princ
Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-87754-13-9

Přečtěte si více o knize Konopí (Cannabis), kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Můžete si také prohlédnout několik stran knihy: ukázka 1, ukázka 2, ukázka 3.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Každý, kdo se chystá užívat konopí pro zlepšení zdravotního stavu nebo k relaxaci, by měl být seznámen s riziky jeho užívání. S ohledem na jedinečnost každého člověka a endokanabinoidního systému s ohledem na rozmanitost odrůd konopí a jejich složení mohou konopné léky působit na každého jinak.
I přesto mý konopí oproti řadě konvenčních léčebných přípravků výhodu velmi nízkého rizika fatálního předávkování. Už vášnivý „poživač hašiše“ Charles Baudelaire naváděl své čtenáře: „Vezmi beze strachu požitkářsky velkou dávku hašiše – z toho neumřeš.“ A měl pravdu. Z pokusů na opicích vyplynulo, že smrtelná dávka THC je u nitrožilního podání 130 miligramů na kilogram hmotnosti, u perorálního 9 000 miligramů na kilogram. Běžná léčebná dávka u lidských pacientů je přitom přibližně stonásobně menší (a nebyl zaznamenán žádný případ smrtelného předávkování THC). Velikost dávky si tak pacient může bez obav upravovat sám a optimalizovat tím potřebný efekt léčby.
Ve srovnání s mnoha jinými léky vynikne také skutečnost, že žádoucí léčivé účinky konopí výrazně převažují nad účinky nežádoucími. Zřejmě jedinou takzvaně absolutní kontraindikaci léčivého konopí představuje alergie na THC nebo jiný kanabinoid. Ta je ale velmi vzácná, spíše se může vyskytnout alergie na některé aromatické a dráždivé složky konopí (terpeny, pyly…). Většinou je možné najít způsob aplikace či preparát, který umožní se alergenům vyhnout. (str. 259)

 

Vyhrajte knihu Konopí (Cannabis)

Masti, oleje, tinktury, šampony a další alternativní léčebné přípravky mohou pomoci i vám. Pokud chcete k léčení svých obtíží využít přírodní cestu, ale máte obavy, je tato publikace přesně pro vás. Dozvíte se v ní totiž nejen o možnostech, co z konopí vyrobit a jak vám pomůže.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Konopí (Cannabis) – Průvodce světem univerzální rostliny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Konopí (Cannabis)
probíhá od 7. července do 20. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Konopí (Cannabis)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKonopí (Cannabis)
Průvodce světem univerzální rostliny

Ruman, Michal - Hurt, Lukáš

Malý princ, 2014

Vyhrajte knihu o možnostech využití konopí - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. ko21 napsal:

    Ahojky, také děkuji za rychlé zaslání knihy a za praktický dáreček

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Hezké pozdní odpoledne, moc děkuji za tuto vyhranou knihu, která došla v pořádku a i za moc fajn dáreček. Dostane jej jeden z mých vnoučků, ve vodě se bude jistě hodit

  3. ema1 napsal:

    DOBRÝ DEN, DĚKUJI ZA VELMI RYCHLÉ ZASLÁNÍ TÉTO ZAJÍMAVÉ KNIHY A PŘIBALENÝ DÁREČEK.

Napsat komentář