Zasoutěžte si o novou skandinávskou krimi

PerexUcednik
Úspěšná autorská dvojice Hans Rosenfeldt a Michael Hjorth, píšící skandinávské detektivní romány, se vrací na místo činu. I v dalším dílu série se opět setkáte se starým známým Sebastianem Bergmanem.

Psycholog na pokraji šílenství se vrací

Sebastian Bergman znovu objevil smysl svého života. Zjistil totiž, že má dospělou dceru Vanju. Poprvé od chvíle, kdy mu tsunami vzala jeho ženu Lily a dceru Sabine, cítí, že má důvod žít. Jeho situace je však složitá – Vanja je jednou z nejlepších policistek v zemi, pracuje v celostátní komisi pro vyšetřování vražd, kde on sám dřív působil, a Sebastiana Bergmana z duše nenávidí. Ten proto řeší dilema: má dceři říct, že je její biologický otec, nebo si to má navždy nechat pro sebe?
Sebastian Vanju týdny zpovzdálí sleduje, ale pak si uvědomí, že jediná možnost, jak se jí přiblížit, je stát se znovu součástí vyšetřovacího týmu. Jeho členové se právě snaží dopadnout pachatele několika brutálních vražd, jež ve všech detailech připomínají vraždy Edwarda Hindeho, chladnokrevného, psychopatického manipulátora, kterého Sebastian dostal před lety za mříže. Jako nepopiratelný odborník na Hindeho se Sebastian navzdory osobním nevraživostem do týmu vrací, aby pomohl najít jeho napodobitele, a brzy poznává otřesnou pravdu – se sérií vražd je spjatý víc, než by ho kdy napadlo, a je pouhý krůček od toho, aby navždy ztratil i druhou dceru.
Učedník je po Temných tajemstvích druhou knihou ze série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Po celém světě se dosud prodaly téměř dva miliony knih celé série a dvě stě tisíc výtisků Učedníka jenom ve Švédsku. Práva na románovou sérii byla prodána již do dvaceti zemí. Třetí díl s názvem Fjällgraven (Hrob v horách, 2012) připravujeme k českému vydání na podzim 2014.

 

Učedník

Autoři: Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Petra Hesová
Počet stran: 544
Vazba: vázaná
Vydáno: 05/2014
ISBN: 978-80-7294-905-2

Přečtěte si více o knize Učedník, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také prolistovat ukázku nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Když byli v půli cesty přes zahradu, otevřely se domovní dveře. Ruce obou mužů reflexivně sklouzly k pouzdru na pravém boku. Člověk ve dveřích měl rozepnutou košili a na uniformované policisty hleděl s téměř nepřítomným výrazem v očích.
„Záchranka není třeba.“
Policisté si vyměnili rychlý pohled. Muž ve dveřích byl jasně v šoku. Lidé v šoku jednají podle vlastních pravidel. Nepředvídatelně. Nelogicky. Ten člověk samozřejmě vypadá zničeně a neškodně, ale riskovat to nebudou. Lindman pokračoval vpřed, zatímco Holst zvolnil krok a nechával ruku v blízkosti služební zbraně.
„Richard Granlund?“ zeptal se Lindman a udělal posledních pár kroků k muži, který měl pohled upřený někam šikmo za něj.
„Záchranka není potřeba,“ pokračoval muž bezvýrazným hlasem. „Ta žena, se kterou jsem mluvil, říkala, že pošle záchranku. Ale to není potřeba. Zapomněl jsem to říct…“ (str. 13)

 

O autorech

Hans Rosenfeldt (na obrázku vlevo; nar. 1964) pracoval jako ošetřovatel lvounů, řidič, učitel a herec. V roce 1992 začal psát scénáře pro televizi a od té doby vytvořil scénáře k asi dvaceti televizním seriálům. Miluje psaní, hraní videoher a čas strávený se svou rodinou – manželkou a třemi dětmi.

Michael Hjorth (na obrázku vpravo; nar. 1963) vždy miloval filmy a knihy a je jedním z nejvýznamnějších současných skandinávských scenáristů a producentů. Je spoluzakladatelem produkční společnosti Tre Vänner. Hjorthova tvorba se pohybuje napříč žánry, od komedií přes horory až k detektivkám.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Učedník

Je tu druhý díl série o psychologovi Sebastianu Bergmanovi, který se sám občas octne na hranici šílenství a vůbec je typickým příkladem člověka, který by měl být spíš léčen, než léčit. Sebestředný a egoistický, nesympatický policejní psycholog se však musí pustit do dalšího vyšetřování – jak jinak, než hlavně kvůli svému prospěchu. Jak dopadne pokus o navázání vztahu s Vanjou, která neví, že je jejím otcem?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám totiž přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou vyhrát knihu Učedník. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Učedník
probíhá od 25. června do 8. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 severské krimi Učedník

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUčedník

Hjorth, Michael - Rosenfeldt, Hans

Host, 2014

Zasoutěžte si o novou skandinávskou krimi - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. vrbik5 napsal:

    Dobrý den,
    kniha Učedník v pořádku dorazila, moc za ni děkuji!

  2. botka botka napsal:

    Dobrý den, dnes mi v pořádku přišla vyhraná knížka Učedník, už se těším na pěkné počtení.

Napsat komentář