Provence: Škola provensálské kuchyně

Tajemství surovin a receptů jižní Francie

zobrazit info o knize
Nakladatelství Slovart
Vydáno   10/2021
ISBN 978-80-276-0334-3
Překlad Navrátil, Dalibor
Vydání 3.
Počet stran 352
Vazba vázaná
Formát 200×240
Doporučená cena 499 Kč

O knize

Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.

Doporučení:
Share

Související články