Osm chutí Asie

zobrazit info o knize
Nakladatelství Smart Press
Vydáno   9/2012
ISBN 978-80-87049-54-9
Vydání 1.
Počet stran 180
Vazba pevná bez přebalu
Doporučená cena 449 Kč

O knize

Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, se s vámi v této kuchařce podělí nejen o recepty a postupy asijské kuchyně, ale také o příběhy, které se za nimi skrývají. Vydejte se spolu s ním do jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodži a Singapuru. Stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak – nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nálady. A navíc je to zábava! Každá z osmi kapitol knihy je věnována jedné typické asijské surovině (kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli). Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty či drinky, každý je navíc doplněn fotografií. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám, v knize najdete i tipy, kde sehnat potřebné suroviny. Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí restaurace SaSaZu, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA. Vydejte se tedy spolu s Shahafem a jeho knihou na cestu za taji asijské kuchyně i asijského životního stylu plného chutí, vůní a zážitků…

Doporučení:
Share