Tipy pro zdravý životní styl

Zdraví a životní styl
Jíte zdravě? Dodržujete zásady správného životního stylu? Přinášíme vám čtyři publikace, jež vám s užitím nejnovějších vědeckých studií pomohou k úpravě jídelníčku a zkvalitnění života! Věděli jste například, že konzumací kávy snižujete riziko onemocnění rakovinou?

Na úvod se zaměříme na lidské tělo jako celek. Posílit váš imunitní systém a úspěšně předejít nejrůznějším onemocněním vám pomůže příručka doktora Joela Furhmana vydaná nakladatelstvím Práh.

Superimunita

Autor: Joel Furhman

Překlad: Dana Šimonová
Počet stran: 328
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Superimunita 

Jak můžeme v dnešní době posílit svůj imunitní systém, abychom odolali chřipce, virózám a obrnili se proti rakovině? Odpověď na tuto otázku je již mnohým z nás dobře známá: klíčem je zdravá strava. Víte však, že to není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát? Ne každá strava nám přinese potřebný užitek a ne každé ovoce a zelenina na našem talíři jsou ta správná volba. Proč?

Nebezpečí virové mutace

Vztah mezi stavem nutriční kompetence a imunitním systémem je předmětem studia už přes padesát let. V posledních dvaceti letech jsme dospěli k mnohem většímu pochopení imunitního systému a nutričních faktorů, které regulují imunitní funkci a ukazují pozoruhodnou souvislost mezi nutričním stavem hostitele a imunitou k téměř všem známým infekčním choroboplodným zárodkům.

–––––––––––––––––––

Pro všechny, kteří před chemickými prostředky upřednostňují přírodní léčiva, vydalo nakladatelství Grada praktickou publikaci, která je provede světem léčivých rostlin a poskytne spoustu zajímavých návodů, jak si vyrobit z bylinek léčivé masti, krémy či oleje.

Léčivá kosmetika z přírody

Autorka: Miriam Veit

Překlad: Magdaléna Pomikálková
Počet stran: 200
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Léčivá kosmetika z přírody 

Čtenář se dozví, jaké rostliny sbírat a jaké léčivé složky obsahují, jaké suroviny si obstarat, jak vyrábět masti, oleje, tinktury, maceráty, zábaly atd. Samozřejmě nechybí podstatné informace, jak tyto výtažky aplikovat, např. při kožních nebo dýchacích problémech, při nachlazení, pro uvolnění svalstva, zmírnění revmatických bolestí, jako masážní oleje, pro čištění pleti apod.

–––––––––––––––––––

V publikaci z nakladatelství Ikar věnované pozitivním účinkům kávy na lidský organismus naleznete kromě tipů, na jaké nemoci káva působí, také návody na zařazení kávy do redukčních diet a léčivých směsí.

Zázračná síla kávy

Autorka: Cal Oreyová

Překlad: Markéta Schubertová
Počet stran: 336
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Zázračná síla kávy a prolistujte si ukázku z ní 

Podle nových studií je konzumace kávy spojena se sníženým rizikem výskytu rakoviny. V klidu se posaďte, dejte si kávičku, a zatímco budete uvažovat o tom, jak kávou prospíváte vnitřním orgánům, nezapomeňte, že každým jejím douškem pomáháte i mozku. Konzumace kávy zlepšuje naše kognitivní funkce.

Superkáva z chladných oblastí

V Americe jsou sice běžně dostupné desítky odrůd kávy, celosvětově však různých odrůd existuje několik stovek. Pokud toužíte zakusit exotické chutě a vůně bez únavného cestování do dalekých zemí, stačí objednat si kávu z dané destinace a doplnit ji nějakým lákavým místním receptem.
Minimálně jednou za měsíc jsem při svém cestování světem kávy nacházela na prahu svého domu zásilku kávy z různých míst světa – Kolumbie, Guatemaly, Brazílie nebo Havaje.

–––––––––––––––––––

I vašim rodičům můžete udělat radost novou knihou z nakladatelství Fragment, s níž se mohou naučit žít zdravě a kvalitně a zároveň stále naplno!

Zdravý životní styl a jídelníček pro seniory

Autorka: Marcela Floriánková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná

Zjistěte víc o knize Zdravý životní styl a jídelníček pro seniory a přečtěte si ukázku z ní 

Zajímá vás, jaký životní styl a jídelníček přispívá k dlouhému a aktivnímu životu? Chcete se udržet v dobré kondici i v pokročilejším věku? Poradíme vám, jak na to! Vliv výživy na zdraví seniorů, doporučené změny v jídelníčku,  stravování při nejčastějších onemocněních, doplňky stravy a jak je správně vybírat a recepty a tipy na chutný a zdravý jídelníček.

Jídelníček při prevenci osteoporózy

Abychom zabránili nadměrnému úbytku kostní hmoty, je potřeba denně přijímat hlavně dostatek vápníku, hořčíku, vitamínu D, vitamín C, vitamín K. Jako zdroj vápníku je potřeba mít denně alespoň 2 porce mléka a mléčných výrobků nebo 2 porce ořechů a semínek, případně po jedné porci z obou skupin. Tavené sýry nejsou dobrým zdrojem vápníku, naopak podporují jeho ztráty. Ztrátu vápníku podporuje také káva, Cola a nadměrný příjem živočišných bílkovin.


Pečujete o své zdraví? Zaujala vás nějaká z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSuperimunita
Vaše tělo bude nedobytná pevnost!

Fuhrman, Joel

Práh, 2014

zobrazit info o knizeLéčivá kosmetika z přírody
Jak si vyrobit hojivé masti, oleje a esence

Veit, Miriam

Grada, 2014

zobrazit info o knizeZázračná síla kávy

Oreyová, Cal

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeZdravý životní styl a jídelníček pro seniory

Komárek, Lumír - Floriánková, Marcela

Fragment, 2014

Napsat komentář