Naučte se fotografovat

FotografieVPraxi
Chcete se naučit fotografovat jako profesionál? Koupit si nový, kvalitní fotoaparát ale nestačí. Přinášíme vám dvě zajímavé publikace z nakladatelství Zoner Press, které vás pomocí podrobných návodů a fotografií naučí základům této oblíbené činnosti!

Obě knihy, které vám dnes představíme, vydalo nakladatelství Zoner Press, jež se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantazy žánr a populární publikace s japonskou mangou a komiksy.
V průběhu let 2010–2011 vydavatelství zařadilo do nabídky tituly z žánru osobní růst, volný čas a hobby. V edičním plánu Zoner Press nechybí ani dětmi oblíbené pohádky.

––––––––––––––––––––

Pro všechny, kteří by se chtěli začít věnovat zachycení okamžiků a lidí v ulicích, je tu publikace POULIČNÍ FOTOGRAFIE z edice Fotografie v praxi. Ta je určena všem zájemcům o digitální fotografii a přibližuje jim postupně všechny okruhy problémů, se kterými se ve své praxi mohou setkat.

Fotografie v praxi: POULIČNÍ FOTOGRAFIE

Autor: Michael Freeman

Překlad: Nikol Barochová, Petra Šimáčková
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Fotografie v praxi: POULIČNÍ FOTOGRAFIE a prolistujte si ukázku z ní 

Publikace popisuje techniky fotografování na veřejnosti, učí, jak má fotograf splynout s okolím a stát se neviditelným. Samozřejmě se ale uvádí i vhodná fotografická technika pro street fotografii – fotoaparáty, objektivy, ale současně i způsob, jak fotografovat, jak nastavovat expozici a jak ostřit třeba v situacích, kdy fotograf nemůže zdvihnout fotoaparát k oku.

Fotografování osoby vykonávající nějaký pohyb nebo řešící nějaký úkol je skvělý způsob, jak vizuálně vyprávět příběh. Takže pro tuto úlohu vezměte fotoaparát a běžte vyfotografovat sadu snímků, které zobrazují lidi v akci, čímž předáte význam toho, co se dělo a proč to bylo zajímavé. Pokud jste dostatečně nenápadní a daří se vám fotografovat nějaké osoby nebo skupinu osob, aniž byste byli spatřeni, pokuste se shromáždit řadu snímků, jak daná osoba svůj pohyb opakuje. To přidá další kontext a poslouží k rozvinutí dramatu a napětí ve vaší kolekci. 

––––––––––––––––––––

Pokud při fotografování upřednostňujete klid a krásu přírody před rušnými ulicemi, publikace KRAJINA ze stejné edice Fotografie v praxi vám představí klíče k úspěchu při fotografování tohoto atraktivního, leč nelítostného žánru.

Fotografie v praxi: KRAJINA

Autor: Michael Freeman

Překlad: Ing. Slavoj Písek, Mgr. Růžena Písková, Ph. D.
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Fotografie v praxi: KRAJINA a prolistujte si ukázku z ní 

V prakticky zaměřených lekcích postupně projdete témata: jak vnímat krajinu a nalézat její základní a významné prvky a jak je využívat pro zajímavé kompozice. Kapitoly věnované barevnému stylu vám ukážou, jak se dají využít jevy, jakými jsou mlha, opar nebo třeba déšť pro vytvoření působivých fotografií. Naučíte se pracovat s popředím a pozadím a využívat nebo dodat krajině vrstvy.

Venkovské scény mají velký fotografický potenciál. Venkov se nemůže nikdy dramatičností rovnat rozbouřenému pobřeží či ponurému pohoří, ale scény vycházející z venkovské krajiny nabízí množství rozmanitých námětů, od rozsáhlých výhledů až po sezónní detaily, jako jsou podzimní listy či jarní květiny. Venkov nabízí zvlněné vršky, svěží údolí, zátoky řek, mlžná rána, barevná pole vlčích máků a řepky, věžičky kostelů, podzimní lesy a mnoho dalšího.


Je fotografováním vaším koníčkem? Zaujaly vás tyto knihy? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFotografie v praxi: POULIČNÍ FOTOGRAFIE

Freeman, Michael

Zoner Press, 2014

zobrazit info o knizeFotografie v praxi: KRAJINA

Freeman, Michael

Zoner Press, 2014

Napsat komentář