Svět dětské fantazie: pohádky a fantasy pro menší i větší děti

ctenari_deti_300x200
Vypravte se s dětmi za dobrodružstvím! Protože víme,  že dětská fantazie nezná hranic, připravili jsme čtyři pohádkové a fantasy tituly, které se vašim dětem budou zaručeně líbit!


Celosvětově známá knížka Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa určitě nesmí chybět v knihovničkách vašich dětí. Chlapec jménem Milo se s nimi zajisté rád skamarádí! Knihu vydalo nakladatelství Argo.

Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa

Autor: Norton Juster

Překlad: Dominika Křesťanová
Počet stran: 248
Formát: 148×210
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa

Milo, který se nerad učí a často se nudí, najde nečekaně ve svém pokoji mýtní budku, a když kolem ní projede ve svém elektrickém autíčku, ocitne se v podivné zemi, kde je všechno náramně logické, ale nic nedává smysl. Ve společnosti mnohomluvného brouka a tikajícího časopsa pak musí podstoupit nebezpečenství a vykonat hrdinský čin, aby zase bylo všechno, jak má být. Půdorys klasické pohádky je ozvláštněn nápaditou a překvapivou hrou s jazykem, jenž se stává hybatelem děje, a která okamžitě upomene na Alenku v říši divů. 

——————————

Dobrodružné putování se dvěma malými čaroději nabízí už druhý díl série nazvané Děti magie, tentokrát s podtitulem  Nepřítel trpaslíků. Knihu vydalo nakladatelství Grada.

Děti magie 2 – Nepřítel trpaslíků

Autor: René Balický

Počet stran: 160
Formát: 120×200
Vazba: brožovaná
Přečtěte si více o knize Děti magie 2 – Nepřítel trpaslíků

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Čarodějnické sourozence Mika a Zuri osud opravdu zkouší. Sotva si trochu odpočinuli, čeká je celá řada dalších dobrodružství. A pak jsou tady trpaslíci. Jsou úplně jiní než lidé. Když se však objeví tajemný nepřítel trpaslíků, je potřeba jim pomoci, a do toho se kromě dětí a jejich tatínka vloží i paní Portálová. Než k nepříteli trpaslíků celá výprava doputuje, prožijí všichni situace plné nebezpečí, uvidí, co ještě neviděli, a poznají některé obyvatele kamenné říše trpaslíků. A to, že se setkají s první zcela magickou bytostí, která ještě ke všemu není sama, Mika se Zuri nenapadlo ani ve snu. 

——————————

Dobrodružný příběh Sofie, kterou na školním výletě zlákají bílí vlci, zaujme zeřjmě především mladé slečny. Knihu Vlčí princezna vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Vlčí princezna

Autor: Cathryn Constableová 

Překlad: Veronika Lásková 
Počet stran: 272
Formát: 130×200
Vazba: pevná bez přebalu
Přečtěte si více o knize Vlčí princezna

Přečtěte si také krátkou ukázku z knihy!

Sofie je na světě sama a touží být něčím výjimečná. Ale to, co ji v životě čeká, by ji nenapadlo ani ve snu… Školní výlet. Zasněžené pláně Ruska. Sofie, Delphine a Mariana se náhle ocitnou samy ve vlaku uprostřed liduprázdné, mrazivé pustiny. Dočkají se však pohádkového vysvobození – princezna Anna Fjodorovna Volkonská je na saních tažených koněm odveze do svého zimního paláce, obleče do krásných šatů a připraví jim neobvyklé zážitky. Když padne noc a z okolních lesů zavyjí vlci, zjišťuje Sofie, že tajuplný zchátralý palác obsahuje nejedno tajemství, které jí je vzdáleně povědomé. 

——————————

Závěrem jsme si pro vás připravili moc pěknou knihu Uf, oni přistáli. Kde se v obilí vzal podivný smybol? Že bychom opravdu ve vesmíru nebyli sami? Knihu vydalo nakladatelství Grada.

Uf, oni přistáli 

Autor: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 112
Formát: 170×220
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Uf, oni přistáli

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Pavel se zajímá o vesmír a mimozemské civilizace a moc si přeje vidět na vlastní oči létající talíř. Jeho mladší bratr Marek se společně se svým kamarádem Vojtou rozhodne, že mu jeho přání svérázným způsobem splní. Mají v úmyslu si z něj trochu vystřelit – z vrtulníku na dálkové ovládání vyrobí létající talíř, a dokonce se pokusí vytvořit cosi jako záhadný kruh v obilí. Marek s Vojtou se náramně baví, ale jen do doby, než zjistí, že se na louce objevil opravdový agrosymbol. Pavel věří, že je to vzkaz z vesmíru, a začne po původu tajemného znamení pátrat. Potvrdí se jeho domněnka a setkají se kluci s mimozemšťany? 


Dnešní knižní tipy pro děti jsou u konce. Věříme, že vybrané knihy pomohou vašim dětem fantazii ještě více rozvinout. Která z knih se vám nejvíce líbí? Napište nám to v komentářích!

 Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa

Juster, Norton

Argo, 2013

zobrazit info o knizeDěti magie 2 – Nepřítel trpaslíků

Balický, René

Grada, 2013

zobrazit info o knizeVlčí princezna

Constableová, Cathryn

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeUf, oni přistáli

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2013

Napsat komentář