Vyhrajte inteligentní román o rodinném štěstí

rodina-ze-dne-na-den-perex
Sophie bývala kdysi manažerkou, která žila jen pro svou kariéru. Smrt kamarádky však její život naprosto změnila a z kariéristky udělala před půl rokem matku na plný úvazek. Nyní však přichází velké rozhodnutí. Jak se s ním vyrovná?

Když vás potká štěstí tam, kde ho nečekáte

Někdy zažíváme tolik štěstí, že se tomu zdráháme uvěřit.

Před šesti měsíci se Sophie Millsová vzdala všech vymožeností velkoměsta a odstěhovala se z Londýna na venkov. Neměla jinou volbu: do jejího života nečekaně vpadly děti její zemřelé kamarádky, o které se musela postarat. Začátky byly těžké, ale dnes už Sophie ví, že obě holčičky miluje. A zároveň v ní sílí pocit, že miluje také jejich otce, i když ho vlastně moc nezná…

Značkové lodičky skončily ve skříni – ostatně kam by je tady v Cornwallu nosila? Dříve bývaly téměř součástí její osobnosti, ale teď se staly nepotřebným krámem, který dala dětem na hraní. Sophie nad tou proměnou žasne: najednou nepotřebuje nic z toho, co pro ni bývalo nezbytné, a je prostě šťastná. Ano, občas se vyděsí obrovské odpovědnosti, kterou přijala, ale po většinu času je z ní spokojená máma.

Sophie váhá jedině nad tím, jestli má do svého života přijmout i Louise. K tomu, aby se stala matkou ze dne na den, ji donutily okolnosti. Ale založit ze dne na den rodinu, to už je otázka volby. A Sophie váhá: miloval by ji Louis i za jiných okolností? Nevidí v ní jen jakousi náplast za zemřelou ženu? A dokáže ona sama žít s vědomím, že její případné partnerské štěstí stojí na smrti kamarádky? Spousta otázek, na které Sophie hledá odpovědi… Bude je umět nalézt?

 

Rodina ze dne na den

Autorka: Rowan Coleman

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Květa Palowská
Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-7498-161-6

Přečtěte si více o knize Rodina ze dne na den, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Pak princezně její kamarád Cal řekl, že jestli zůstane zavřená ve své věži, nikdy nebude šťastná. Prý musí sebrat odvahu, vypravit se do Říše mořských víl, najít prince Louise, Bellu a Izzy a povědět jim, že je má ráda a chce jim být nablízku, ať se děje cokoli.
Vydala se tedy do Říše mořských víl, a když tam dojela, řekla princi Louisovi, Belle a Izzy, jak moc je všechny miluje, a nejlepší – nejšťastnější – na tom všem bylo, že také oni k ní cítili vřelou náklonnost.
A princezna Sophie se rozhodla, že v Říši mořských víl zůstane navždy.
Konec.
Nebo jestli opravdu chcete být puntičkáři – začátek.“ (str. 12)

 

O autorce

Rowan-ColemanRowan Coleman žije se svým manželem a pěti dětmi v poněkud přeplněném domě v hrabství Hertfordshire. Snaží se skloubit psaní s péčí o rodinu, zejména pak o dvojčata v batolecím věku, jejichž největším koníčkem je chůze rozdílnými směry. Rowan miluje spánek. Vlastně miluje i prosté sezení, v ideálním případě doplněné o sledování filmu. Ráda by prožila každý den jako představitelka hlavní role nějakého muzikálu, ale starší dcera jí nedávno zakázala zpívat na veřejnosti.
Rowan je regulérní dyslektička, přesto si psaní zvolila za svou hlavní profesi. A ve svých knihách se věnuje velkým tématům, která ovšem pojímá v podobném tónu, jakým je psán předchozí odstavec: bez sentimentu, sladkobolnosti a klišé. Rowaninou nejúspěšnější knihou je Kniha vzpomínek. Zaslouženě. Příběh čtyřicetileté matky dvou dcer, která trpí Alzheimerovou chorobou v pokročilém stádiu, je napsán s takovou autorskou bravurou, že vás – vlastně paradoxně – naplní nadějí.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Rodina ze dne na den

Sophii Millsovou si možná pamatujete z první knihy od Rowan Coleman, která nesla název Matkou ze dne na den. Tenkrát se po smrti kamarádky Carrie vzdala své kariéry i života ve velkoměstě, odstěhovala se do Cornwallu a osvojila si její dvě dcerky Bellu a Izzy. Nyní už ví, že udělala správně, ale život s sebou přináší stále nová rozhodnutí a otázky. Podaří se na ně Sophii najít správné odpovědi i tentokrát? Je vůbec možné, aby ji potkalo tolik štěstí najednou? To si pojďte přečíst právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Rodina ze dne na den vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rodina ze dne na den
probíhá od 9. do 22. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Rodina ze dne na den

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRodina ze dne na den

Coleman, Rowan

Domino, 2016

Napsat komentář