Inspirace pro šikovné ruce

Tvorive knihy
Pokud právě teď přemýšlíte, co byste mohli darovat svým blízkým k Vánocům, aby to bylo od srdce a zároveň příliš neohrozilo vaše konto, přečtěte si dnešní knižní tipy! Jsou plné užitečných návodů a rad pro tvořivé duše.

Člověk by měl být kreativní, ale rozhodně také musí mít na paměti, že v chladném vánočním čase je třeba udržovat se v teple. S Čepicemi ze světa zvířat autorky Rachel Hendersonové si můžete dopřát obojí – kreativní zábavu i teplou pokrývku hlavy pro sebe nebo své milé.

Čepice ze světa zvířat

Autorka: Rachel Hendersonová
Přeložila: Zdenka Klimtová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 210×220 mm
ISBN: 978-80-7391-930-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Čepice ze světa zvířat vydalo nakladatelství Slovart.

Čepice představující různá zvířata si jednoduše zamilujete, navíc vás v chladných měsících krásně zahřejí. Sluší všem bez rozdílu věku – dětem, teenagerům i dospělákům. Přidejte se k trendu! V knize najdete inspirativní návody na pletené, háčkované a fleecové čepice a navíc jako bonus čepici a rukavice z recyklovaného svetru. Nezáleží na tom, zda jste úplní začátečníci, nebo naopak máte s ručními pracemi bohaté zkušenosti. Z návrhů si jistě vybere každý, tak neváhejte a pusťte se do toho – čeká na vás liška, dinosaurus, jehňátko, polární medvěd nebo panda… Nalaďte se právě na to zvířátko, které je vám nejbližší, a vytvořte roztomilou a slušivou čepici vyvolávající úsměv na rtech.

 

Ukázka z knihy

 

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo přes 2000 titulů. Vydává licenční knihy světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

————————————————

Pakliže máte po výrobě čepic chuť pustit se do dalšího kreativního tvoření (a možná spíše v dívčím duchu), určitě neuděláte chybu, sáhnete-li po našem druhém knižním tipu, Příručce pro šikovné holky. Dárky pro rodinu a přátele je totiž možno vyrobit mnoha způsoby a z netušených věcí.

Příručka pro šikovné holky

Autoři: kolektiv
Přeložila: Hana Rusá

Počet stran: 132
Vazba: kroužková
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-204-3727-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Příručka pro šikovné holky vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Správné holce by tahle příručka neměla chybět v knihovničce – pardon, na vlastníma rukama vyrobené poličce!
Ať už se chcete pustit do vaření nebo do šití, práce s vrtačkou nebo štětcem a barvami, pobavit kamarády nebo připravit originální dárky, radu a nápady tu najdete vždycky. A rozhodně jim nechybí originalita. V poslední části najdete
prostor na zapisování vlastních tipů, abyste měly všechno hezky pohromadě, a nakonec můžete potěšit sebe i druhé více než 50 samolepkami!

 

Ukázka z knihy

 

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

————————————————

Ještě je toho tvoření málo? To je moc dobře, protože krásné ozdobné andílky si s pomocí knížky Ivy Musilové můžete vyrobit nejen o Vánocích! Zastanou roli půvabné dekorace a budou vás těšit po celý rok.

Andílci

Autorka: Iva Musilová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 192×270 mm
ISBN: 978-80-7359-475-6
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Andílci vydalo nakladatelství Metafora.

„Každý z nás jsme anděl s jedním křídlem. Abychom mohli létat, musíme se obejmout,“ říká slavný italský spisovatel Luciano De Crescendo. A autorka téhle knihy bere jeho slova vážně. Proto se rozhodla pozvat nám do života celou hromadu veselých andělíčků, aby nám to objímání šlo lépe.
A co je na nich nejlepší? Můžete si je vyrobit z toho, co máte zrovna po ruce, co najdete v lese, na pláži, nebo ve vlastní kuchyni. Pusťte se do tvorby ze šišek, ze špulky, z knoflíků, z mušliček, z koření nebo z těstovin, z vařečky, ze zátky, ale i ze zipů, z pohlednice nebo z kartonu od vajíček a mnoha dalších netradičních materiálů. Výsledek bude půvabný, práce zábavná a snadná.
U každého modelu najdete soupis potřeb a srozumitelné návody, doplněné barevnými fotografiemi. Hotoví andílci přinesou spoustu radosti dětem i dospělým. Pokud jde o andělíčky, zůstáváme přece všichni tak trochu dětmi, nemyslíte?

 

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete mnoho báječných knih.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČepice ze světa zvířat

Hendersonová, Rachel

Slovart, 2015

zobrazit info o knizePříručka pro šikovné holky

kol.

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeAndílci
Ozdoby, výtvory a nápady z tradičních materiálů

Musilová, Iva

Metafora, 2015

Napsat komentář