Zahrajte si o dětskou zábavnou encyklopedii

Encyklopedie-pro-deti-21stoleti-perex
Na osm set hesel od těch nejjednodušších slov až po ty těžší pěkně podle abecedy včetně slov s písmeny Q a X najdete v zábavné a bohatě ilustrované encyklopedii od Jiřího Žáčka. Naučte děti nové pojmy hravě, uvidíte, že je to díky této knize bude bavit.

Zábavné učení pro vaše ratolesti

indesign 4e.inddSrozumitelná hesla, trochu poezie i legrace a spousta obrázků – to je Encyklopedie pro děti 21. století.

Obsahuje na osm set hesel od nejjednodušších a základních slov, s nimiž se dítě setkává od svého narození a velmi brzy chápe jejich význam (maminka, otec, babička), přes odborné pojmy z techniky, zeměpisu, biologie (automobil, cédéčko, světadíl, Austrálie, brambory, had, pavouk) až k abstraktům a filozofickým pojmům (cit, fantazie, zdvořilost, demokracie, náboženství). Žáček původním povoláním inženýr se spojil se Žáčkem básníkem, a tak se tu snoubí výstižnost a přesnost s poezií, vtipem i nonsensem. Vše seřazeno abecedně včetně Q a Y, protože jedním z cílů naší knížky je naučit formou zábavy a hry děti abecedu. V dnešním světě obrovského množství informací není důležité všechno znát, ale umět rychle hledat a orientovat se v dostupných materiálech.

 

Encyklopedie pro děti 21. století

Autor: Jiří Žáček

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Radana Přenosilová
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-00-04015-8

Přečtěte si více o knize Encyklopedie pro děti 21. století, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout a přečíst také ukázkovou kapitolu.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

indesign 4e.inddAuto
Život bez aut bychom si už neuměli představit. Vůz poháněný parním strojem se objevil koncem 18. století, automobily s benzinovým motorem začaly jezdit v roce 1886. Osobní auta slouží k dopravě lidí, nákladní přepravují náklady. Motor, který spaluje benzin, naftu nebo plyn, pohání kola. K řízení slouží volant, k zastavení brzdy. Velké nákladní vozy, kterým říkáme kamiony, uvezou obrovské náklady. Vodu, mléko, pivo, benzin a naftu převážejí cisternová auta. Na automobilový podvozek se montují i jeřáby, rypadla a vrtné soupravy. Nevýhodou aut se spalovacími motory jsou škodlivé výfukové plyny, které zamořují ovzduší. Proto dnes vědci vyvíjejí nový typ motoru, který by místo benzinu a nafty spaloval vodík, případně jiné „čisté“ palivo.

Autobus
Autobusy slouží k přepravě většího množství cestujících. Pohánějí je silné naftové motory. Autobusové linky jezdí v každém větším městě, vozí děti do školy a dospělé do práce. Dálkové autokary dopravují pasažéry na velké vzdálenosti. V některých městech jezdí vedle autobusů také trolejbusy, poháněné elektromotory. Na rozdíl od autobusů nezamořují ovzduší výfukovými plyny. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Encyklopedie pro děti 21. století

Hledáte pomocníka, díky kterému bude děti bavit učit se nové věci? V tom případě sáhněte po encyklopedii Jiřího Žáčka. Ta obsahuje nejen na osm set hesel seřazených podle abecedy, ale také mnoho obrázků. Vaše ratolesti se díky ní naučí nová slova a také si zapamatují, jak jdou jednotlivá písmena po sobě. Své zástupce tu mají totiž i písmena Q nebo Y. Na více než dvě stě stranách najdete jak základní jednoduchá slova, která se děti učí od mala, tak i pojmy složitější, které jim poodhalí něco z biologie, zeměpisu či filosofie. Neváhejte a dopřejte svým ratolestem možnost vzdělávat se hravě.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Encyklopedie pro děti 21. století vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Encyklopedie pro děti 21. století
probíhá od 26. září do 9. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 Encyklopedie pro děti 21. století

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEncyklopedie pro děti 21. století

Žáček, Jiří

Albatros, 2015

Zahrajte si o dětskou zábavnou encyklopedii - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Jana2312 napsal:

    Dobrý den,
    kniha dorazila.
    Děkuji

  2. mary napsal:

    Dobrý den,
    dnes mi byla doručena Encyklopedie pro děti 21. století, děkuji.

  3. mary napsal:

    Dobrý den,
    děkuji za knihu Jezte! Nejezte! Jezte!, byla doručena již 5.11., ale Encyklopedie pro děti 21. století dosud nedošla.

  4. Jana2312 napsal:

    Dobrý den,
    děkuji za audioknihu Věže. Příběh 11. září, dnes dorazila. Ale Encyklopedie pro děti 21.století zatím nepřišla.

Napsat komentář