Nebojte se učení ani ve zralém věku!

kniha
Dnešní knižní nabídka vyjde vstříc všem, kteří již odrostli školním lavicím, ale přesto mají zájem se vzdělávat. Zajímá vás literární věda, fyzika, či snad chcete přijít na kloub moderní ekonomii? Pokud ano, jsou dnešní knižní tipy určeny právě vám!

Určitě víte, že literatura podléhá nejen místu a době, ale také cenzuře. Buď autocenzuře svého tvůrce nebo – jak bylo běžné v době nedávno minulé – cenzuře na politickou objednávku. Tomuto fenoménu se z různých úhlů pohledu věnuje kniha s názvem Nebezpečná literatura? z nakladatelství Host.

Svazek Nebezpečná literatura? Antologie z myšlení o literární cenzuře je sestaven z inspirativních teoretických a historických studií k tématu literární cenzury, pocházejících z různých jazykových oblastí (německá, anglická, francouzská, polská, ruská). Cílem knihy je zachytit podstatnou proměnu, jíž zkoumání fenoménu cenzury v prostředí humanitních a sociálních věd v posledních desetiletích prošlo, a poukázat na možnosti využití nových přístupů (nejen) v oblasti literární historiografie.

Přečtěte si více o knize Nebezpečná literatura? a ukázku z ní

Více o knize najdete i na našem webu

Nevynechejte ani naši recenzi knihy!

—————————————————-

Formule pohádkových vyprávění „bylo nebylo“ je výstižná pro všechna fikční vyprávění. Jak jim správně porozumět, vás naučí další z řady knih teoretické literatury s názvem Jak se dělá fikce slovy autora Jiřího Kotena s podtitulem Pragmatické aspekty vyprávění. Vydalo nakladatelství Host.

Kniha Jak se fikce dělá slovy poskytuje souhrnný pohled na pragmatické teorie literární fikcionality. V jednotlivých kapitolách, které se vždy pokoušejí o revizi dosažených závěrů, se snaží odpovědět na otázky, jaké záměry mají autoři vyprávění, co při tvorbě fikce „dělají se slovy“, jakým způsobem jim čtenáři dokážou náležitě rozumět atd. Podle Kotena autoři fikcí kreativně napodobují autentické zobrazivé výpovědi, tyto řečové akty však zároveň disponují deklarativní silou vytvářet svět, o němž se vypravuje.

Přečtěte si více o knize Jak se dělá fikce slovy i ukázku z ní

 —————————————————-

Milujete fyziku a je vám líto, že nemůžete osvěžovat své znalosti denním studiem? Nyní máte příležitost pořídit si nové revidované vydání Feynmanových přednášek z fyziky! Nakladatelství Fragment v překladu Ivana Štolla přináší jejich 1. díl.

Pro někoho je fyzika jen školní předmět, pro někoho je koníčkem a pro jiného dokonce vášní. Richard P. Feynman o ní dokázal mluvit s takovým zaujetím, že jeho přednášky patřily k těm nejvyhledávanějším a jejich knižní vydání se stalo pro všechny fyziky biblí.

Přečtěte si více o knize Feynmanovy přednášky z fyziky 1.díl i ukázku z ní

 —————————————————-

Máte doma první díl Feynmanových přednášek z fyziky? Pak určitě potřebujete i druhý revidovaný díl, aby se vaše znalosti mohly ještě více upevnit a doplnit! Nakladatelství Fragment vydává i Feynmanovy přednášky z fyziky 2. díl v překladu Ivana Štolla, Igora Jexe a Denisy Liškové.

S tímto revidovaným a jediným kompletním vydáním Feynmanových přednášek v češtině podlehnete kouzlu fyziky stejně jako jeho studenti. K teoretickým přednáškám nositele Nobelovy ceny, publikovaným ve třech dílech s doplňkem, jsou přidány jeho vlastní řešené příklady a cvičení.

Přečtěte si více o knize Feynmanovy přednášky z fyziky 2. díl a ukázku z ní

—————————————————-

Pokud se nevyznáte ve světě ekonomie, neříkají vám nic čísla ani strategie investování, pak tu máme pro vás knihu, která by mohla vaše předsudky a zažitý negativní postoj k financování všeho druhu změnit. Jmenuje se Investor 21. století, napsali ji David Havlíček a Michal Stupavský a vydalo ji nakladatelství Plot.

Investování je dlouhá cesta plná bludiček, které vás chtějí svést na scestí. Největšími z nich jsou naše emoce. Jsme příliš sebevědomí, nechceme uzavírat ztrátové pozice, bojíme se neznáma… Desítky behaviorálních předsudků ovlivňují náš každodenní život, stejně jako ovlivňují naše investiční rozhodování. Řekneme vám, které to jsou, a jak se jich vyvarovat. Řekneme vám, jak se stát lepším investorem. Investorem 21. století.  

Přečtěte si více o knize Investor 21. století

Více informací najdete i v našem článku!

 —————————————————-

Zaujala vás některá z knih v našem dnešním článku? Nebo byste dali přednost vzdělávání v jiném oboru? Podělte se s námi v jakém!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebezpečná literatura?
Antologie z myšlení o literární cenzuře

Host, 2013

zobrazit info o knizeJak se fikce dělá slovy
Pragmatické aspekty vyprávění

Koten, Jiří

Host, 2013

zobrazit info o knizeFeynmanovy přednášky z fyziky - revidované vydání - 1.díl

Feynman, R. P. - Leighton, R. B. - Sands, M.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeFeynmanovy přednášky z fyziky 2. díl
Revidované vydání

Feynman, R. P. - Leighton, R. B. - Sands, M.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeInvestor 21. století

Havlíček, David - Stupavský, Michal

Plot, 2013

Napsat komentář