Severské krimi vydané nakladatelstvím MOBA

severske_krimi_moba
Jestliže vám uprostřed parného léta došel materiál na čtení, můžeme jen a jen doporučit mrazivé příběhy z per nejlepších severských spisovatelů.

V dnešních knižních tipech vám přinášíme dvě mistrovská díla z edice severská krimi nakladatelství Moravská Bastei MOBA. V první  se ponoříte do příběhu policisty Larse Johanssona, který se vrací ke starém případu politické vraždy. Kniha je čtvrtým u nás vydaným dílem spisovatele Leifa G. W. Perssona.

Volně padat, jako ve snu

Autor: Leif G. W. Persson

Počet stran: 632
Vazba: pevná bez přebalu
Překlad:  Anna Štorkánová
ISBN: 978-80-243-4998-5
Vydání: první

Zjistěte více o knize Volně padat jako ve snu

Přečtěte si naši recenzi!

Lars M. Johansson se vrací k dvacet let starému případu nevyjasněné vraždy švédského ministerského předsedy Olofa Palmeho. Počet svědků i podezřelých se snížil a důkazy chybí. Původní vyšetřování plné různých nesrovnalostí a slepých uliček je ostře kritizováno, ve sledu událostí se však i poctivý policista Johansson mění v homo politicus. Otevírá se prostor pro korupci a policejní vyšetřování se mění v soukromou mstu. Kdo za vším stojí? A podaří se konečně objasnit jeden z největších kriminálních případů novodobé historie?

Volně padat jako ve snu je mistrovským dílem napětí, říznutí skalpelem skrze lži a výmysly; přináší kousavý důvtip a ostrý smysl pro detail.

—————————————————–

Zatímco v předchozí knize dělilo vyšetřování od vraždy dvacet let, vrah se sekerou nenechává svým pronásledovatelům ani chvilku oddechu! Po Síti a Hlavolamu je tady další krimi od švédského autora Håkana Nessera!

Čtvrtá oběť

Autor: Håkan Nesser

Počet stran: 240
Vazba: pevná bez přebalu
Překlad:  Čeněk Matocha
ISBN: 978-80-243-5250-3
Vydání: první

Knihu můžete zakoupit ve formě vázané nebo jako e-knihu.

O knize jsme vás také informovali v našem článku.

Někde uprostřed města sedí vrah a v klidu si sestavuje svůj další plán. Kaalbringen, klidné letovisko, je ovládnuto hrůzou – v rychlém sledu zde došlo ke třem brutálním vraždám… Kdy a kde může znovu udeřit „vrah se sekerou“, jak se mu začalo říkat? Odejde odtud jen tak pryč, nebo už má vyhlédnutou další oběť? Komisař Van Veeteren musí v sérii vražd najít souvislosti, které ostatním unikají. Jeho největším protivníkem je čas, neboť čtvrtá oběť už se nachází ve zlověstném sevření vraha…

Čtvrtá oběť je mistrovské dílo. Policejní pracovní postupy jsou tu podrobně zobrazeny jako nápadité metody, kterými lze s neobvyklou hloubkou a naprostou věrohodností zkoumat zločiny i jejich skutečné či zdánlivé původce.

—————————————————–

Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolně padat jako ve snu

Persson, Leif G. W.

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeČtvrtá oběť

Nesser, Hakan

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář