Veršovaný svět zvířátek

letem_svetem_za_zviratky_nahled
Nechte se prostřednictvím veršů zavést do světa zvířátek, kde se stále děje něco nového a zábavného. Kromě hravosti nechybí ani humor či nenápadné ponaučení. Tak na nic nečekejte a přečtěte si první verš a prohlédněte nádherné ilustrace.

Letem světem za zvířátky je pokračováním prvního dílu knihy Se smíchem za zvířátky.
Verše zavedou malé čtenáře do světa zvířátek a jejich vtipných příhod i úsměvných nápadů. Seznámí se s pilnými včelkami i drzou hyenou, naučí se lézt po stromech, nebo zjistí, proč tchoř voní po fialkách.
Ve verších je lehce naznačená i výchovná funkce (Tonda by neměl lhát, páv pozdraví, když někam vejde, apod.)
Její nenásilné naznačení má rozhodně v literatuře určené mladším dětem své místo. Kniha letem světem za zvířátky je prostoupená dětským humorem a pohledem na svět, který jistě vykouzlí úsměv na tváři i rodičům.

Ukázka z knihy

letem_svetem_zviratky1

Letem světem za zvířátky

Autorka: Alena Gondeková

Počet stran: 38
Vazba: vázaná
Formát: 215×305 mm
ISBN: 978-80-906623-4-6
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Letem světem za zvířátky vydalo nakladatelství Sorbon. A nezapomeňte na další veršovanou ukázku a můžete si prohlédnout i tu naši.

O autorce

Alena Gondeková se narodila 15. 9. 1981 v Českém Krumlově. Vystudovala školu ekonomického zaměření, ale oboru se nevěnuje. Ranné dětství prožila v malé obci Loučovice a následně potom v Křemži u Českého Krumlova. Nyní žije se svou rodinou v jihočeské vesničce Loučej pod horou Kletí.
V současnosti její verše i veršované pohádky doplňují dětský časopis Dráček a přispívá rubrikou pro děti do Loučovického zpravodaje.
Autorka je také majitelkou rozsáhlé sbírky unikátních historických vánočních ozdob z foukaných perlí, věnuje se i jejich renovaci a montáži. Část sbírky bylo možné spatřit v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích, či v reportáži ČT.
Pod značkou medvídci od Ay vytváří autorka již řádku let háčkované medvídky, které je možné spatřit v největší sbírce medvídků ve Vánočním domě v Karlových Varech. Více na jejích stránkách.


Nakladatelství Sorbon je začínající malé nakladatelství, které se snaží pomáhat začínajícím autorům vydat jejich díla a nepsat „jen tak do šuplíku“. Vydává též knihy v cizím jazyce, převážně v němčině. Mezi jeho autory patří: Alena Gondeková, Jan Šťastný, Kristýna Šťastná, Kristýna Krejčí, Taťána Vroblová, Tamara Halasová, Marek Horák.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetem světem za zvířátky

Gondeková, Alena

Sorbon, 2018

Napsat komentář