Získejte knihu vzpomínek na doby minulé

vzpominkomat-perex
Pamatujete dobu, kdy se jezdilo na chmelové brigády, po škole se šlo do mléčného baru, a kdo měl rifle z Tuzexu, byl mezi vrstevníky za frajera? Množství fotografií a příběhů ve vás vyvolají nejen nostalgii, ale také dávno zapomenuté vzpomínky.

Návrat do minulosti

vzpominkomat-ukazka-1Vzpomínáte na punčocháče za totáče? Ty, co nosilo každé dítě, blbě se oblékaly, neustále rolovaly dolů a pokud jste si na ně šlápli, následoval zaručený držkopád? Každý kousek oděvu, hračka nebo stroječek má svůj příběh a díky unikátnímu projektu, ve spolupráci s webem Starý Páky, se na tyto předměty nezapomíná. Digitálky, tuzexy, brigády, mléčné bary a věci, které možná dobře pamatujete. Jsou to i vaše vzpomínky, vaše příběhy, naše společná kniha!

 

Vzpomínkomat

Kniha, kterou si můžete dotvořit sami ze svých vzpomínek

Autorka: Renáta Šťastná

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Počet stran: 336
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-265-0695-9

Přečtěte si více o knize Vzpomínkomat, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

 

BizBooks_Albatros-Media

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

vzpominkomat-ukazka-2Sběry brambor, jako výpomoc místním Jednotným zemědělským družstvům (JZD), se staly každoroční povinnosti středoškoláků napříč republikou. Ta naše bramborová se odehrávala v Žirovnici. Práci nikdo z nás předtím nedělal, ale stát na kombajnu u pásu a třídit brambory, nebo jít za kombajnem a vybírat brambory z brázdy, to se naučíte za chvíli, na tom nic není.
A tak jsme se vláčeli s košíky po poli a sbírali a sbírali, střídali se na kombajnu a v brázdě a docela se i nasmáli. Legrace skončila ve chvíli, kdy nám Alena spadla pod kombajn. Když kombajn dojel na konec, měly se party vyměnit. Ta co byla u pásu, měla jít na pole a ta z pole měla jít nahoru k pásu. Alena lezla nahoru a kombajn se rozjel a jak se lekla, spadla do té čerstvě vyorané brázdy, a ten fešák, co řídil, ji přejel. Chuděra Alena z toho vyvázla „jen“ s pohmožděninami. Stačil malý okamžik a byla úplně modrá. (str. 72–73)

 

Vyhrajte knihu Vzpomínkomat

Zavzpomínejte společně s Renátou Šťastnou a jejím unikátním projektem, který vznikl ve spolupráci s webem Starý Páky, na doby minulé a předměty a situace, které je provázely. Vlastní poznatky autorky doplňuje také mnoho fotografií, během jejichž prohlížení si dost možná často neodpustíte větu „Tohle jsme měli doma taky!“ a při čtení si uvědomíte, že nostalgicky souhlasně přikyvujete a vracíte se v myšlenkách do doby svého mládí. Nevěříte? Začtěte se a uvidíte.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vzpomínkomat vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vzpomínkomat
probíhá od 12. do 25. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Vzpomínkomat

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVzpomínkomat
Kniha, kterou si můžete dotvořit sami ze svých vzpomínek

Šťastná, Renáta

BizBooks, 2017

Napsat komentář