Hold Zuzaně Navarové

Andelska pocta
Kniha Andělská počta představuje soubor textů písničkářky Zuzany Navarové. Jedná se o kombinaci nadhledu a humoru s náznaky  melancholie a zasněnosti. Čtenář se kromě textů seznámí i se vzpomínkami a fotografiemi.

Písňové texty – vzpomínky – fotografie.
Texty Zuzany Navarové patří k tomu nejlepšímu, co v české písňové tvorbě vzniklo. Překvapují slovními hříčkami, okouzlují nevšedním lyrickým obrazem, jsou přesvědčivé svým vnímáním světa, které má přes pokornou toleranci a laskavý odstup pozorovatelky jasné etické nuance. Nadhled a humor se v nich snoubí s meditativní zasněností a náznaky nesentimentální melancholie. Jen tomu, kdo má „v duši čisto“ a v „srdci jisto“, se totiž dostává daru přetavit subjektivní zkušenost v poeticky mocnou výpověď.

Ukázka z knihy

Dávno, předávno sedávali mladí rozdychtění intelektuálové v malé a poněkud podmáčené kavárně v skrytu staroměstského podloubí pod Týnem a hodiny a hodiny srkali své jediné „capuccino“ (dokonce jediné „capuccino“ v socialistické Praze!), aby zaníceně hovořili o umění i tvůrčí zácpě v podmínkách normalizačního Československa nebo prostě o tom, kdo je úplně blbej. Kavárna se jmenovala Columbia a mezi rozdychtěné jsem patřila i já. (str. 92)

Ke knize se sluší pustit si písně Zuzany Navarové:

Andělská počta

Autorka: Zuzana Navarová

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 157×190 mm
ISBN: 978-80-7577-333-3
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Andělská počta vydalo nakladatelství Host.

O autorce

Zuzana Navarová (1959–2004), zpěvačka, textařka a skladatelka, patřila k největším a nejzajímavějším osobnostem české hudební scény posledních desetiletí. V osmdesátých letech a počátkem let devadesátých vystupovala se skupinou Nerez, od roku 1998 až do své smrti s vlastní formací Koa. Vydala celkem třináct alb, nejprve s Nerezem (například Masopust 1986, Na vařený nudli 1988, Ke zdi 1990), poté se skupinou Tres (stejnojmenné album z roku 1995) a s formací Koa. Roku 1992 natočila sólové album Caribe.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndělská počta

Navarová, Zuzana

Host, 2017

Napsat komentář