Vyhrajte detektivní příběh ze starého Japonska

Sogunova-dcera-perex
Smrt Šógunovy dcery Curuhime možná nezapříčinily pouhé neštovice, ale může za tím být mnohem víc. Zatímco samotný Šógun se více zajímá o svého právě nalezeného syna, Sano Ičiró je přesvědčený, že se jedná o další intriku Janagisawa.

Smrt Šógunovy dcery Curuhime

Nešťastné náhody, nebo vraždy? Detektiv, nebo pachatel? Sano Ičiró má před sebou nejtěžší případ… Další pokračování oblíbené série detektivek se starého Japonska.

Šógunova dcera Curuhime umírá s tváří zohavenou neštovicemi. Brzy se však objeví pochybnosti. Byla její smrt přirozená? Šógun se ale víc zajímá o svého syna a dědice, mladíka jménem Jošisato, o jehož existenci donedávna neměl tušení. A jak by také mohl, když jde o další úskok známého intrikána Janagisawy. Sano Ičiró, jeho dávný nepřítel, tvrdí, že skutečným mladíkovým otcem je právě Janagisawa…

Události však náhle naberou nečekaný spád. Hoří! Rezidence šógunova následníka Jošisata lehne popelem. Na spáleništi zůstanou jen k nepoznání ohořelá těla. Z Jošisatovy vraždy je však vzápětí obviněn Sano. A odsouzen k smrti s celou rodinou, i se svou ženou Reiko, která právě čeká třetí dítě. Zdá se, že jejich osud je zpečetěn…

Autorka Laura Joh Rowlandová nás opět uchvátí mistrně vykreslenou atmosférou dávného Japonska, dvorských intrik a třesku samurajských mečů. A nechybí ani špetka tajemna a mystiky, protože ne všichni nepřátelé nutně musejí být z masa a kostí.

 

Šógunova dcera

Autorka: Laura Joh Rollandová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Viktor Faktor
Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-7359-462-6

Přečtěte si více o knize Šógunova dcera, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Můžete si také stáhnout ukázku, nebo přečíst náš článek.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Šógunova dcera

Šógun přišel o svou jedinou dceru a následnici trůnu Curuhime, která zemřela na neštovice. Brzy se však vyrojí spekulace, že nešlo o přirozenou smrt, ale o promyšlený plán známého intrikána Janagisawy, který touží dostat se k moci. Sano Ičiró se to pokusí dokázat, ačkoli riskuje smrt nejen svou, ale i své rodiny. Podaří se mu to? Historická detektivka se starého Japonska vás okouzlí nejen atmosférou dávných dob, ale především vtáhne čtenáře do děje množstvím zvratů a intrik. Při čtení budete mít mnohdy pocit, že samurajské meče sviští přímo kolem vaší hlavy. Neváhejte a začtěte se do neobvyklé krimi, kterou napsala Laura Joh Rollandová.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Šógunova dcera vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šógunova dcera
probíhá od 16. do 22. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi knihy Šógunova dcera

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠógunova dcera

Rollandová, Laura Joh

Metafora, 2015

Napsat komentář