Za krimi příběhy do Země vycházejícího slunce a čínského draka

krimi-pribehy
Milujete napětí? Jsou krimi příběhy vaší srdcovou záležitostí? V dnešních knižních tipech vám přinášíme několik lahůdek v podobě napínavých detektivních přípěhů. Tak neváhejte a čtěte!

Autorka Laura Joh Rowlandová nás ve své knize Šógunova dcera zavádí do dávného Japonska, kde došlo k požáru a zároveň k vraždě. Detektiv Sano musí vyřešit případ, který mu zasáhne do života. Ale jak to udělat, když je právě z této vraždy obviněn a odsouzen k smrti s celou rodinou? Čas neúprosně běží…

Šógunova dcera Curuhime umírá s tváří zohavenou neštovicemi. Brzy se však objeví pochybnosti. Byla její smrt přirozená? Šógun se ale víc zajímá o svého syna a dědice, mladíka jménem Jošisato, o jehož existenci donedávna neměl tušení. A jak by také mohl, když jde o další úskok známého intrikána Janagisawy. Sano Ičiró, jeho dávný nepřítel, tvrdí, že skutečným mladíkovým otcem je právě Janagisawa.

Události však náhle naberou nečekaný spád. Hoří! Rezidence šógunova následníka Jošisata lehne popelem. Na spáleništi zůstanou jen k nepoznání ohořelá těla. Z Jošisatovy vraždy je však vzápětí obviněn Sano. A odsouzen k smrti s celou rodinou, i se svou ženou Reiko, která právě čeká třetí dítě. Zdá se, že jejich osud je zpečetěn…

Šógunova dcera

Autorka: Laura Rollandová
Přeložil: Viktor Faktor

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-462-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Šógunova dcera vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Místnost, osvětlená jedinou lucernou vydávající kalný přísvit, byla plná měsíčního světla. Na lůžku se pod přikrývkou choulila vychrtlá mladá žena. Její tvář byla ošklivou maskou z napuchlých vřídků pokrytých šedivou blánou, které jí nedovolovaly mít otevřené oči a lepily se jí na ústa jako pijavice. Z boláků na lebce vytékala skrze nakrátko ostříhané vlasy krvavá tekutina na polštář. Naříkala z bolesti, horečky a deliria.

Zaujal vás tento případ? Přečtěte si pokračování ukázky z knihy.

————————————————

Peking je hlavním městem Číny, ale také místem děsivých vražd. Čínský detektiv Li a americká soudní lékařka Margot musí spojit své síly a najít nebezpečného vraha, Pána ohně. Podaří se této dvojici odhalit všechna tajemství, lapit vraha a vyrovnat se s pravdou?

Příběh o děsivých vraždách, které spojuje ještě děsivější tajemství. První svazek série čínských thrillerů.

Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vládního vědce, jehož děsivě ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku.

Té noci, kdy vědec zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, která je zkušenou odbornicí na uhořelé oběti. Jak odkrývají jednu vrstvu případu za druhou, odhalují pravdu, jež svou děsivostí předčí i jejich nejhorší noční můry.

Pán ohně

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-575-8
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Pán ohně vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Li proběhl předním vchodem cihlové budovy, ve které stále sídlilo velitelství kriminální policie, a rychle se vydal na toalety. Na předloktí mu ztuhla směs krve a špíny z chodníku. Strčil ruku pod kohoutek a hned od něj odskočil, protože voda prudce vystříkla a potřísnila mu světle zelenou košili. Podíval se na sebe v zrcadle nad umyvadlem. Byl zaprášený a pocuchaný, měl mokrou košili, z odřeniny na loktu mu tekla krev a na čele měl černou šmouhu.

Prolistujte si celou ukázku z knihy.

————————————————

I v knize Čtvrtá oběť  se setkáváme z čínským detektivem Li a americkou soudní lékařkou Margot. Peking opět zažívá děsivé vraždy. Dvojice musí tentokrát vyřešit sérii poprav. Poslední obětí šíleného vraha se stal americký diplomat s čínským původem. Proč musel zemřít on a další tři oběti? Nejsou v ohrožení života i Li a Margot?

Druhý případ detektiva Liho Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové.

Margaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti byly zdrogované, svázané, označené plakátem s přezdívkou a číslem, a profesionálně sťaté. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, ale s tím rozdílem, že šlo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, proč se spokojil s nevýnosným úřednickým postem, proč si pronajal byt v ošuntělé části města – nebo proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané.

Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tak nebezpečně přibližují i k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby svá tajemství uchránil.

Čtvrtá oběť

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-526-0
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Čtvrtá oběť vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Už s naprostou jistotou ví, že umře. Téměř cítí úlevu. Už žádné dlouhé osamělé noci a mučivé sny. Může konečně zapomenout na všechny temné pocity, které si nesl životem jako obří závaží na zádech a kvůli nimž se hrbil, potácel a prohýbal v kolenou. Přestože je smrt blízko, téměř na dosah ruky, strach úplně nezmizel. Jen ustoupil díky účinkům drogy a číhá za hranicí vědomí.

Jste napnutí, jak to Li a Margaret zvládnou? Prohlédněte si dostupnou ukázku.

Nazapomeňte si přečíst náš článek.


Líbí se vám detektivky? Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto odehrávající se na východě.

Chcete se stát také vyšetřovateli vražd? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠógunova dcera

Rollandová, Laura Joh

Metafora, 2015

zobrazit info o knizePán ohně

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizeČtvrtá oběť

May, Peter

Host, 2015

Napsat komentář