Vyhrajte silný příběh inspirovaný skutečností

Vsichni-jsme-z-toho-uplne-na-vetvi-perex
Retrospektivní vyprávění Rosemary o její rodině zpočátku vypadá jako normální rodinná historie, ovšem velmi brzy zjistíte, že její rodina až tak normální není a skrývá nejedno velké tajemství. Co se například stalo s jejími sourozenci?

Poněkud nestandardní rodina

Silný příběh o lidech milujících i chybujících a o tom, že i ty nejlepší úmysly někdy způsobí velké utrpení.

Jako malá holka byla Rosemary pořádně upovídaná. Když chtěla rodičům něco vyprávět, prosili ji, ať začne raději rovnou uprostřed příběhu, aby se vůbec někdy dobrala jeho konce. Teď je Rosemary mladá vysokoškolačka, která toho moc nenamluví. A hlavně nemluví o své rodině. Ani my vám zatím příliš neprozradíme: snad jen to, že ačkoli je Rosemary dnes jedináček, dříve mívala sestru ve stejném věku, skoro dvojče, a staršího bratra. Oba sourozenci se ale z jejího života už dávno vytratili. Jak a proč k tomu došlo, představuje velké rodinné tajemství. Na její sestře Fern bylo totiž něco opravdu výjimečného a zvláštního. A Rosemary je odhodlaná vypovědět teď její příběh; začíná zprostředka a vrací se k začátku. A ve třetině knihy na čtenáře čeká velké překvapení…

Všichni jsme z toho úplně na větvi je román o rodině, o lásce a jednom vědeckém experimentu, který dodnes vyvolává silné emoce. Je to jedna z knih, jež vám nedají spát, a přináší zážitek, který doznívá ještě dlouho po přečtení.

 

Všichni jsme z toho úplně na větvi

Autorka: Karen Joy Fowlerová

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Petra Jelínková
Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-259-0399-5

Přečtěte si více o knize Všichni jsme z toho úplně na větvi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázkovou kapitolu.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Když člověk potřebuje, tak zrovna žádný policajt není na dohled,“ říkala mi. Usmála se moc příjemným úsměvem. Měla velké bílé zuby. „Není pokoje pro ničemy.“ Zvedla židli nad hlavu. „A pro tebe tu není žádný krmení.“ Mrštila jí směrem ke dveřím, na opačnou stranu ode mě a policajta.
„Když se policista otočil, co se děje, upustila jsem svůj talíř a vidličku. Vážně jsem nechtěla. Prsty na levé ruce se mi prostě zničehonic samy uvolnily. Hluk obrátil jeho pozornost zpátky ke mně.
Pořád jsem v druhé ruce držela sklenku plnou mléka. Trochu jsem ji nadzvedla, vypadalo to skoro, jako bych vyzývala k přípitku. „Nedělej to,“ obořil se na mě mnohem nevlídnějším tónem. „Nebudu tu ze sebe dělat blbce. Sakra, se mnou si hrát nebudeš.“
A vtom sklenice spadla na podlahu. Rozbila se a mléko mi vystříklo až na botu a na ponožku. Ale neupustila jsem ji. Třískla jsem s ní o zem veškerou svou silou. (str. 18–19)

 

O autorce

Karen Joy Fowlerová je oblíbená americká spisovatelka a milovnice zvířat. Vydala již šest románů a dva soubory povídek, za které posbírala řadu literárních cen. Široký čtenářský ohlas jí přinesl chytře napsaný a humorný román Čtenářský kroužek Jane Austenové, o skupince vášnivých čtenářů a jejich strastech s láskou. Ještě větší zájem vzbudila v roce 2014 její poslední kniha Všichni jsme z toho úplně na větvi. Důmyslně vystavěný příběh Rosemary Cookerové a její sestry Fern oslovil čtenáře i kritiku upřímností vypravěčského hlasu i kontroverzním tématem, o němž příjemnou a přitom objevnou formou pojednává.
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu Všichni jsme z toho úplně na větvi

Hlavní hrdinku Rosemary při čtení poznáte hned v několika etapách jejího života. Vyprávění začíná v době, kdy je dvaadvacetiletou studentkou a v závěru zjistíte, že Rosemary je již zralá čtyřicetiletá žena a celý rodinný příběh tak vypráví s velkým odstupem. Autorka se inspirovala skutečnými událostmi okolo experimentu Nim, který dosud vyvolává silné emoce. Jak s ním souvisí Rosemaryina sestra Fern? A proč později zmizel i její bratr? To si přečtěte v tomto silném románu a věřte, že i vy z toho budete úplně na větvi.

Právě nyní vám ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Všichni jsme z toho úplně na větvi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Všichni jsme z toho úplně na větvi
probíhá od 5. do 18. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Všichni jsme z toho úplně na větvi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšichni jsme z toho úplně na větvi

Fowlerová, Karen Joy

Plus, 2015

Napsat komentář