Zasoutěžte si o pátý případ z policejního oddělení Q

Adler-Olsen--Marco-Efekt--Prebal+Lak.indd
Další z případů kriminálního komisaře Carla Mørcka z pera Jussiho Adler-Olsena vás zavede nejen mezi staré známé policisty z oddělení Q, ale dovolí vám nahlédnout i do temných zákoutí dánské ulice, kde žije patnáctiletý Marco.

Hra o život začíná útěkem

Patnáctiletý Marco netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou a nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Náhodou však při útěku odhalí nebezpečné rodinné tajemství – a hra o život začíná. Podaří se mu získat důkazy? Měl by se obrátit na policii? Prozatím netuší, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další.
Kriminální komisař Carl Mørck se rozhodne záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl se svými kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo zahraničí až do hloubi afrického pralesa.
Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto?
Milovníci díla Jussiho Adlera-Olsena se mohou těšit na posílení týmu vyšetřovatelů o další zajímavou postavu…

 

Marco

Autor: Jussi Adler-Olsen

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Kristina Václavů
Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-7491-099-9

Přečtěte si více o knize Marco, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Jussi Adler-Olsen (nar. 1950) vystudoval politologii a filmovou vědu. Pracoval jako novinář, redaktor a nakladatel. Svou literární kariéru zahájil bestsellerem Abecední dům, následovaly romány A děkovala bohům a Washingtonský dekret. Poté se začal věnovat tématům spojeným s jeho rodným Dánskem. Doposud napsal pět dílů kriminální série o kodaňském policejním oddělení Q: Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi, Složka 64 a Marco. V současné době pracuje na šestém dílu série. Charakteristickým znakem jeho stylu a jistě i jednou z příčin obrovského mezinárodního úspěchu jeho knih je autorův smysl pro humor, nadhled a ironie.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Marco

Novinka na pultech knihkupectví čtenáře opět zavede na kodaňského policejního oddělení, kde komisař Carl Mørck začíná vyšetřovat svůj další případ. Nechybí ani jeho kolegové Asad a Rose a napínavý, zajímavý případ. Nebezpečná hra o život právě začíná, tak neváhejte a pusťte se do čtení, aby vám nic neuteklo.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Marco vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Marco
probíhá od 17. září do 30. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektiky Marco od Jussiho Adlera-Olsena

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMarco

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

Napsat komentář