Co se děje za oponou prezidentských voleb?

washingtonsky-dekret
Dánský spisovatel Jussi Adler-Olsen, jenž u nás proslul krimi romány Žena v kleci, Vzkaz v lahvi a Složka 64, na naše území prostřednictvím nakladatelství Host právě přináší další knižní hit – politický thriller Washingtonský dekret! Odhalíte, kdo stojí za atentátem na nově zvoleného prezidenta?

Demokratický guvernér Bruce Jansen právě s velkým náskokem vyhrál americké prezidentské volby. Oslavu vítězství však naruší atentát, při němž umírá jeho manželka. Kdo stojí v pozadí tragédie? Je vrahem opravdu místní podivín, nebo nitky sahají mnohem dál? Po Jansenově nástupu do prezidentského úřadu se Spojené státy rázem ocitají v situaci, kdy nový prezident udělá cokoli, aby změnil americkou společnost – okamžitě a za jakoukoli cenu.

Doggie Rogersová, členka Jansenova štábu, se po schválení Jansenova kontroverzního dekretu, který ruší ústavní práva amerických občanů, ocitne uprostřed všeho dění. Rozpoutá se peklo na zemi, jaké Amerika ještě nezažila. Doggiin svět je brzy vzhůru nohama. Její otec je odsouzen k smrti za vraždu prezidentovy manželky. Ve společnosti to vře a vojáci v ulicích násilím potlačují protesty bouřících se občanů. Doggie se cítí bezmocná. Zbyli jí ještě nějací přátelé, kteří jí mohou pomoci?

Ohlasy na knihu

Jussi Adler‑Olsen napsal výjimečně úspěšný thriller, který čtenáře vtáhne a nepustí až do poslední stránky… Washingtonský dekret je tím nejlepším, co Dánsko může nabídnout na poli mezinárodních thrillerů.

Jyllands Posten

Nikdo by ani nemrkl, kdyby na titulní stránce stálo Tom Clancy nebo John Grisham… Jestli si chcete přečíst mezinárodní politický thriller v duchu Johna Grishama nebo Philipa Rotha, můžete si stejně dobře vybrat Jussiho Adlera‑Olsena.

Sentura, časopis pro literaturu a filmovou tvorbu

 

Washingtonský dekret

Autor: Jussi Adler-Olsen

Přeložila: Magdalena Jírková
Počet stran: 616
Vazba: vázaná
Formát: 140×206

Titul vychází v nakladatelství Host

Přečtěte si víc o knize Washingtonský dekret a prolistujte si ukázku z ní!

Ukázka z knihy

O Jansenovy spolucestující projevil zájem pouze novinář trpasličího vzhledu s tmavýma očima. Mávl na svého fotografa a postavil se přímo před malou skupinku.
„Ahoj! Jmenuju se John Bugatti,“ řekl chraplavým hlasem a odkašlal si. „Pracuju pro NBC. Mám za úkol vás a Jansenův štáb během celého pobytu doprovázet, takže bychom se asi měli seznámit.“
Zblízka bylo vidět, že má v obličeji víc pih než kdokoli jiný, koho Doggie znala, a hned se do něj zamilovala. Všechno bylo výborné a ona si to užívala plnými doušky. Obavy jejího otce byly zcela zbytečné.
Je v dobrých rukou.

O autorovi

Jussi Adler-Olsen (nar. 1950) vystudoval politologii a filmovou vědu. Pracoval jako novinář, redaktor a nakladatel. Svou literární kariéru zahájil bestsellerem Abecední dům (1997), následovaly romány A děkovala bohům (2003) a Washingtonský dekret (2006). Doposud napsal pět dílů kriminální série o kodaňském policejním oddělení Q: Žena v kleci (2007; česky 2011), Zabijáci (2008, recenze zde), Vzkaz v láhvi (2009; oba česky 2012, recenze zde), Složka 64 (2010; česky 2013) a Marco effekten (2012; připravujeme k českému vydání v roce 2014 pod názvem Marco). Charakteristickým rysem jeho stylu a jistě i jednou z příčin obrovského mezinárodního úspěchu jeho knih je autorův smysl pro humor, nadhled a ironie.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeWashingtonský dekret

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

Napsat komentář