Dvě novely současné britské autorky Susan Hillové potěší milovníky mrazivého napětí

473721_the_light_shines_through
Nakladatelství Metafora vydává dvě novinky, které jsou určené všem milovníkům napětí a prazvláštní atmosféry…

Žena v černém

Věříte na duchy??? Mrazivý příběh ze staré Anglie…

Pyšný a osamělý Dům u Úhořího močálu vévodí slaným, větrem bičovaným mokřinám, přes něž vede cesta po hrázi s nezvyklým názvem Devět životů. Mladý londýnský právník Arthur Kipps, který je vyslán na pohřeb jediné obyvatelky domu, však netuší, jaká tragická tajemství se za zavřenými okenicemi skrývají.

Teprve když zahlédne vyzáblou mladou ženu, od hlavy k patě oděnou v černém, začne se ho zmocňovat plíživý pocit nejistoty, který ještě posilují podivné poznámky místních obyvatel a neochota mu cokoli bližšího sdělit.

Kdo je ona tajemná dáma a co má společného s hrůznými událostmi, které se ve zdech opuštěného sídla a kolem něj odehrály – či snad odehrávají dodnes?

To nejlepší, co bychom mohli očekávat od viktoriánského románu, překvapivě nalezneme v příběhu soudobé moderní autorky.

Sugestivní atmosféru prastarých anglických sídel, zlověstných opuštěných slatin, hřbitovů a všudypřítomné mlhy, lidské zoufalství a vášně sahající až za hrob, to všechno vás vtáhne do sebe – jako náruč bezedných močálů, která sevře a nepustí. Ale při rozsvícené lampě a se sklenkou něčeho dobrého je přece příjemné se trochu bát, co říkáte?

„Skvělý strašidelný příběh, při kterém mrazí v zádech.“

– Guardian

Hlavní roli právníka Arthura Kippse, ve stejnojmenném filmu, ztvárnil Daniel Radcliffe, známý veřejnosti především jako Harry Potter. Režie se ujal James Watkins (Jezero smrti), novelu pro filmové plátno upravila scenáristka Jane Goldmanová (Hvězdný prach).

Film do českých kin přináší společnost EEAP.

Tato předloha má rovněž svou divadelní podobu, hororový příběh můžete shlédnout v režii Ondřeje Brouska na scéně pražské Komorní Fidlovačky.

Formát: 129 x 206 mm
Vázaná
: bez přebalu
Počet stran
: 144
Cena
:  169,- Kč
ISBN
978-80-7359-298-1

 

 

Malá ručka

Staré domy mívají prazvláštní – a nebezpečné obyvatele…

Od autorky knihy a předlohy ke stejnojmennému filmu Žena v černém.

 

Formát 129 x 206 mm
Vazba:
Vázaná bez přebalu
Počet stran:
116 
Cena:
149,- Kč
ISBN
978-80-7359-299-8

 

 

Když se antikvář Adam Snow náhodou ocitne v zahradě zpustlého starého sídla, stane se něco neuvěřitelného. Do dlaně se mu vplíží neviditelná malá ručka!

Zpočátku je spíš zmatený, ale postupem času se dostaví záchvaty paniky, jako by ho někdo vlekl vstříc smrti. Jaké hrůzy se v polozbořeném domě a jeho kdysi skvostné zahradě, odehrály?

Když mu však na cestě do odlehlého kláštera,  kam si jede prohlédnout vzácnou knihu, v  bouři skočí pod auto přízračné dítě, je jasné, že své děsy v Anglii nenechal. Všechno nabývá stále tajemnějších a zlověstnějších obrysů a s mrazivou jistotou spěje k nečekanému rozuzlení…

 

 

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽena v černém
Mrazivý příběh ze staré Anglie...

Hillová, Susan

Metafora, 2012

zobrazit info o knizeMalá ručka

Hillová, Susan

Metafora, 2012

Napsat komentář