Zasoutěžte si o román ze života správce domu

Najemnici-pana-Moonblooma-perex
Být zaměstnán jako správce domu není jednoduchá práce, obzvlášť když o kontakt s lidmi zrovna dvakrát nestojíte a zaměstnavatelem je navíc váš neochotný bratr. Přesto právě tato práce hrdinu knihy změní. Jak? To si pojďte přečíst.

Příběhy ze tří domů na Manhattanu

Nájemníci pana Moonblooma je kniha, která vám vleze pod kůži. Poválečný New York v ní ožívá v mozaice příběhů různorodé směsice nájemníků ze tří domů na Manhattanu, o něž se stará apatický Norman Moonbloom, bývalý věčný student a idealista, nyní zaměstnaný u svého bratra Irwina jako správce domů. Jeho život se najednou skládá z neúspěšných pokusů o vybírání nájemného, stížností nájemníků a prázdných slibů, které jim neustále dává.
Zpočátku se Norman od životů svých nájemníku a jejich výstředních způsobů distancuje, avšak postupně, jak se s nimi hádá a rozmlouvá s nimi, sdělují mu svá tajemství a přání. Tato nezvyklá intimita způsobí v Normanově povaze silný otřes, až se nakonec postaví svému bratrovi (který by raději ponechal byty v tak bídném stavu, v jakém jsou) a všechny opravy provede sám. Jak postupuje z bytu do bytu, od jednoho vzorku tapet ke druhému, probouzí se konečně tichý a bezkrevný sběratel nájmů k životu.

 

Nájemníci pana Moonblooma

obálka knihy Nájemníci pana MoonbloomaAutor: Edward Lewis Wallant

Vydalo: nakladatelství Plus

Ilustrace: Tereza Králová
Překlad: Miroslav Jindra
Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2014
ISBN: 978-80-259-0286-8

Přečtěte si více o knize Nájemníci pana Moonblooma, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte se také podívat na ukázku, nebo si stáhnout vzorovou kapitolu.

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány.

Společnost Albatros Media a.s. je mediální společnost sdružující devět samostatných nakladatelství – Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a produkující široké spektrum mediálních produktů.

 

Ukázka z knihy

Potom se chvíli probíral knihami, vyrovnanými na poličkách. Skončily tam pozůstatky mnoha jeho předchozích zájmů: knihy o hebrejské teologii, lékařské učebnice věnované anatomii nohy a ortodontickým technikám, ilustrované dějiny byzantského umění, výbory anglické poezie, antologie povídek napsaných ve dvacátém století. Rozhodl se pro něco uspávavého; sáhl po knize s vínově červenými deskami, odnesl si ji k posteli, ulehl a namátkou otevřel kapitolu věnovanou anatomii metatarsu, to jest nártu.
Dole na ulici hřmotily, troubily a skřípavě brzdily auta a autobusy, k němu nahoru to však doléhalo jen tlumeně; občas až k jeho oknu málem zalétlo lidské volání, ale než dorazilo až k němu, odumřelo. To všechno však pro něj bylo vlastně stejně tichem. Přestože se narodil v malém městě, byl od dětství zvyklý na velkoměstský hukot a pamatoval si, jak rušivě na něj působilo ticho kolem, když se ocitl na venkově. (str. 42)

 

Vyhrajte knihu Nájemníci pana Moonblooma

Bývalý věčný student, idealista a apatický správce domu – tak by se dal popsat hlavní hrdina knihy. Právě toto zaměstnání nakonec změní celý jeho život a z tichého výběrčího nájmu se stane zcela odlišný člověk. Co ho přiměje změnit svůj postoj nejen k nájemníkům domů, které má na starosti?

Ve spolupráci se společností Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nájemníci pana Moonblooma vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nájemníci pana Moonblooma
probíhá od 19. června do 2. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Nájemníci pana Moonblooma

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNájemníci pana Moonblooma

Lewis Wallant, Edward

Plus, 2014

Zasoutěžte si o román ze života správce domu - DISKUZE

Počet reakcí: 7
  1. Nellinka napsal:

    Dobrý den,

    i mně kniha v pořádku přišla. Děkuji moc.

  2. vrbik5 napsal:

    Dobrý den, také mi v pořádku přišla kniha Nájemníci pana Moonblooma, děkuji.

  3. ema1 napsal:

    dobrý den, hlásím, že mi kniha již včera v pořádku přišla, děkuji moc

  4. ema1 napsal:

    Dobrý den, ani já dosud neobdržela tuto knížku.

  5. Nellinka napsal:

    Dobrý den, vyhrála jsem tuto knihu, ale bohužel mi do dnešního dne nepřišla. Děkuji za odpověď.

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den,

      je to možná způsobeno dovolenými v nakladatelství. Pro jistotu jim napíšu, ale o prázdninách je prostě větší šance, že se na odeslání pozapomene, jak se všichni střídají na dovolených.
      Děkuji za trpělivost.

      • Markéta Markéta napsal:

        Jen doplním, že první dva týdny v červenci probíhala inventura a tudíž společnost Albatros Media neodesílala žádné zásilky.

Napsat komentář