Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. června 2014

Nenechte si ujít
V naší pravidelné nabídce literárních akcí najdete mnoho pozvánek. Přečtěte si, kam jít na křty knih, jaké překvapení pro vás připravilo nakladatelství Plus nebo kde se budou konat literárně laděné akce pro děti.

Na úterý 17. června se mohou těšit všichni rodiče brněnských dětí. Dopravní podnik města Brna slaví letos významné výročí 145 let od zahájení městské hromadné dopravy a při této příležitosti vydává bilingvní dětskou knihu nazvanou Dobrodružství pod pantografem. Autorka Barbora Škovierová je zajímavá tím, že knihy píše v češtině a slovenštině. Ilustrace jsou dílem Pavly Kleinové. Děti se mohou těšit na zábavný program. Autorské čtení proběhne od 16:30 v Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné.

Při příležitosti vydání jubilejního 10. svazku Pestré řady soudobé prózy máme pro vás pozvání na Pestrý večer Plusu. Tato akce se bude konat rovněž v úterý 17. června od 18 hodin v Café Neustadt v Praze. V Pestré řadě nakladatelství Plus vydává ty největší skvosty světové literatury od kritikou ceněných autorů. Setkáním se čtenáři a zástupci médií vás provede šéfredaktorka nakladatelství Martina Mašínová. Kromě tomboly na vás čeká i překvapení – díky velkému knižnímu orákulu budete moci nahlédnout do své budoucnosti.

Dvanáct let pracovala s drogově závislými lidmi a bezdomovci, pochází z Uherského Hradiště a žila na jižní Moravě, v Ostravě, v Praze, ale i na ostrově Mauricius a nyní na Českolipsku. Působila jako redaktorka Mladého světa, Mladé fronty a Lidových novin. Řeč je o Magdě Jogheeové (Šimíčkové). Nyní vychází její fejetony  z let 2011–2013 v knize S kabelkou kolem světa. Křest této publikace, kterou vydalo nakladatelství Argo, se bude konat ve čtvrtek 19. června od 17 hodin v Café Sladkovský v Praze.

Ve čtvrtek se přesuneme zpět do Brna. Od 18 hodin zde budete moci zhlédnout oslavu 450. výročí narození Williama Shakespeara nazvanou William Shakespeare Wanted. Připraveno je loutkové divadlo, scénické čtení a dokonce i občerstvení v britském stylu. Adresa konání: Staré Brno, Křížová 24 – pobočka „Na Křižovatce“.

Na závěr pracovního týdne pro vás máme pozvánku na křest českého překladu knihy Klára a bubáci autorky Petry Nagyové Džerengové. Holčička Klára brzy půjde do školy. Bojí se však bubáků a má strach být v noci sama. Její nevlastní mamince se má narodit miminko, a tak už nebude moci spávat v rodičovské posteli… Dětskou knížku vydalo letos nakladatelství Mladá fronta. Křest proběhne v pátek 20. června od 10 hodin v Městské knihovně na Mariánském náměstí v Praze.

Další pozvánky najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář