Svět knih plných napětí

napeti
Hromadný únos dětí prostitutek v Barceloně, nelítostné vydírání vysoce postaveného britského politika, násilné umlčení zpěvaček z Isfahánu a hon za africkými diamanty, při němž se střetnou tajní agenti, lupiči i teroristé – knihy od nichž je těžké se odtrhnout! Nevěříte?

Začněme příběhem, jenž se v Barceloně na začátku dvacátého století skutečně odehrál! Když se nepříliš oblíbený inspektor Moisès Corvo rozhodl vyšetřovat tajemné únosy dětí prostitutek na vlastní pěst, odhalil obrovskou propast mezi vrstvou chudých a bohatých, kteří si mohou dovolit skoro všechno.  Kniha o nespravedlnosti, sociální nerovnosti a jedné z nejkrutějších vražednic své doby vychází v nakladatelství Host.

Zlá žena

Autor: Marc Pastor

Přeložili: Olga Čtvrtníčková, David Utrera Domínguez
Počet stran: 248
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Zlá žena a prolistujte si ukázku z ní
Více najdete i našem článku

Chudinskou čtvrtí se šíří zvěsti o příšeře, která v poslední době unesla několik dětí. Policie je bezmocná, a navíc ji tento případ ani příliš nezajímá, jedná se totiž o děti prostitutek, které se jejich zmizení často neodváží nahlásit. Inspektor Moisès Corvo se však rozhodne, že tyto „bezvýznamné případy“ nenechá bez povšimnutí. Jeho nadřízení tvrdí, že kde není oznámení, není ani vyšetřování, a tak inspektor Corvo začne pátrat na vlastní pěst.

Teď jsem hlas ve tvé hlavě. Nebo litanie odříkávaná u postele milovaným člověkem nebo spolubydlící, který neumí číst potichu, nebo vzpomínka vyvolaná nějakou vůní. Jsem muž, jsem žena, jsem vítr i papír; obchodní cestující, lovec i chůva (král ironie); ten, kdo ti prostírá stůl a kdo s tebou sdílí lože, kdo tě bije a kdo ti naslouchá; nápoj, který ti spálí krk, déšť, který tě zmáčí na kost, odraz noci v okně i hladový dětský pláč.
Jsem vším a mohu být všude. I když se chovám spíš jako muž (pokud je ovšem slovo chovat se vůbec to pravé), lidé o mně často mluví jako o ženě.

–––––––––––––––––––––

V nakladatelství Domino vyšel napínavý román o britském ministerském předsedovi, kterému zásadně změní život jeden milostný poměr. Ačkoliv si po náročném životě agenta Gabriel Allon konečně užívá dny se svou manželkou v Izraeli, klidu si dlouho neužije – jeho starý přítel se na něj totiž jednou obrátí se zoufalou prosbou: jeho milenka a hvězda na politickém poli Madeline Hartová byla unesena. A pachatelé jsou nelítostní.

Anglická dívka

Autor: Daniel Silva

Přeložil: Michal Šubrt
Počet stran: 400
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Anglická dívka 

Gabriel Allon už ani nepočítá, kolik má na svém agentském kontě tajných misí. Pak ale nastane to, čeho se v skrytu duše obával: s žádostí o diskrétní pomoc se na něj obrátí starý přítel. Je zapotřebí co nejdříve najít Madeline Hartovou, milenku ministerského předsedy. Zmizela beze stopy a její únosci vznesli nehorázný požadavek: buď premiér do deseti dnů vykoná, oč jej požádali, anebo Madeline brutálně zavraždí. Takovýto skandál pochopitelně nemůže žádný politik ustát…

„Jak dlouho vydržel?“
„Přijde na to, koho se zeptáš. Podle oficiální zprávy CIA byl nalezen mrtev ve své cele po deseti dnech. Jeho rodina podala žalobu a tvrdí, že zemřel na následky mučení.“
„Co to má společného s vaším premiérem?“
„Když právníci zastupující Siddíqovu rodinu požádali MI5 o vydání dokumentů k případu, odmítla je Lancasterova vláda poskytnout s odvoláním na možná rizika pro britskou národní bezpečnost. Tím mi zachránil krk.“

–––––––––––––––––––––

Když začíná přibývat podivných mrtvol íránských zpěvaček, Mona, bývalá přítelkyně jedné z nich, si začne klást otázky. Kdo tyto pěvkyně vraždí a jaký k tomu má motiv? V tu chvíli do města přichází i mladý novinář Narek, který se rozhodne případu věnovat pořádně do hloubky. Čím hlouběji se však dostává, tím temnější příběh odhaluje… Vydalo nakladatelství Host.

Poslední píseň z Isfahánu

Autorka: Naïri Nahapétianová

Přeložil: Petr Christov
Počet stran: 200
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Poslední píseň z Isfahánu a prolistujte si ukázku z ní
Více najdete také v našem článku

Islámská republika Írán zakázala ženám zpívat na veřejnosti. Roxana, známá populární zpěvačka, musela z Íránu uprchnout. Přesto se však v roce 2009 vrací do rodného města, aby tam potají uspořádala svůj poslední koncert. Její mrtvola je nalezena v opuštěném divadle, na místě činu leží hedvábné tulipány, symbol mučedníků revoluce. O čtyřiadvacet hodin později je zabita jiná isfahánská zpěvačka a vedle mrtvého těla je opět nalezena kytice květů.

Když jí přítelkyně nabídla schůzku krátce po půlnoci, Roxana neváhala a vyrazila za ní. Čtyřiadvacet hodin o ní už neměla žádné informace a krátká, lakonická zpráva dávala tušit, že Šádí potřebuje pomoc. Roxana si oblékla šaty, přes sebe přehodila plášť, přes hlavu povinný šátek a vyklouzla ze svého pokoje. Chvíli naslouchala zvukům spícího domu a pak se vydala po schodech dolů. Svým porsche zajela až do slepé uličky u starého divadla. Všimla si, že boční stěna budovy je už skoro zbouraná.

–––––––––––––––––––––

Jako poslední si představíme novinku z nakladatelství Šulc-Švarc o českém agentovi, který je pověřen zjistit identitu osoby, která má převzít pašované diamanty pro teroristickou skupinu Al-Kajdu. Jeho výprava se mu mnohokrát zkomplikuje a zjistí, že o diamanty se zajímá i řada jiných tajných agentů. Tím, že autor v knize využil svých cestovatelských zkušeností, vytvořil román nejen napínavý, ale i maximálně věrohodný a poučný.

Pachtění za třpytem

Autor: Ota Ulč

Počet stran: 208
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Pachtění za třpytem 

Knihovník Břetislav Holeček přejmenovaný na tajného agenta Brenta Holma má na zaoceánské lodi za úkol identifikovat pašeráky jihoafrických diamantů pro Al-Kajdu. Když se mu podaří najít sametový pytlík s drahokamy, zjistí, že za jejich třpytem se pachtí další tajní agenti, teroristé i lupiči. Po obeplutí Hornova mysu záhadně zmizí jeden pasažér a někam se vypaří i diamanty. Pachtění za třpytem pokračuje ještě tajemnějším bludištěm vztahů mezi doposud cizími lidmi, kteří se na lodi potkali jen kvůli diamantům.


Která z těchto knih vászaujala nejvíce? Napište nám!

Některé z těchto knih a mnohé další můžete vydražit
našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlá žena

Pastor, Marc

Host, 2014

zobrazit info o knizeAnglická dívka

Silva, Daniel

Domino, 2014

zobrazit info o knizePoslední píseň z Isfahánu

Nahapétianová, Nairi

Host, 2014

zobrazit info o knizePachtění za třpytem

Ulč, Ota

Šulc-Švarc, 2014

Napsat komentář