Vyhrajte román nejen o parapsychologii

obálka knihy Jiné životy Hynka Harra
Kniha na pokraji nadpřirozena s příměsí fikce a historického románu vás zavede do druhé poloviny 19. století, ve které právě vzniká mnoho nových spolků. Věříte v parapsychologii a telepatii? V tom případě přijměte pozvání do jedné z oněch skupin.

Spolek studia telepatie a spiritismu

Šedesátá léta 19. století. Česká společnost ožívá a hlásí se o své místo v monarchii. Vznikají první české spolky, z nichž některé přežijí až do současnosti. Mnohé další to štěstí mít nebudou. Kniha Jiné životy Hynka Harra vypráví příběh jednoho takového spolku. Příběh první české parapsychologické společnosti, jejíž členové se snažili položit vědecké základy studia telepatie a spiritismu dřív, než většina vědců usoudila, že telepatie a spiritismus žádný vědecký základ nemají. Román kombinuje realitu 19. století s vizí světa, jakou prosazovaly parapsychologické teorie. Z tohoto základu vyrůstá fantaskní příběh o toleranci, národní a lidské identitě, ale hlavně o Hynku Harrovi, mladém učiteli matematiky, který se jedné neděle zastaví na schůzi českých parapsychologů, a dá tak do pohybu události, jež mu zcela změní život. Jako nadané médium odjíždí do Berlína, zapojí se do války mezi Rakouskem a Pruskem, aby nakonec zjistil, že všechno je tak trochu jinak.

 

Jiné životy Hynka Harra

Autor: Jakub Dotlačil

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-7294-493-4

Přečtěte si více o knize Jiné životy Hynka Harra, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si přečíst také náš článek a ukázku z této knihy.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Jakub Dotlačil (nar. 1979) vyrůstal v Roudnici nad Labem. Studoval bohemistiku a slovenistiku v Praze. Nyní žije s rodinou v Nizozemí, kde učí lingvistiku na univerzitě v Groningenu. Román Jiné životy Hynka Harra je jeho prvotina.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Ukázka z knihy

„Snad by vám mohl pomoci někdo jiný,“ řekla a naklonila se k Hynkovi přes stůl. „V zadním sále. Mají tam schůzování. Malá skupina. Třeba tam někdo krejcary má. Třeba vám smění. Někdo. Třeba za vás někdo i zaplatí.“
A opět ukazovala za sebe, ale teď jiným směrem, ne k pánovi, který právě se zadostiučiněním položil na stůl prázdnou třetí sklenku, ale ke dveřím napravo od pípy.
„Kdo tam má schůzku?“
Číšnice se naklonila ještě blíž.
„První česká pa,“ řekla důvěrně.
„Pa?“
Číšnice přikývla.
„Co je to pa?“
„Já vlastně nevím,“ přiznala se číšnice. „Poslednímu slovu jsem nerozuměla, když se představovali. Znělo to jako… no, jako ‚pa‘ a pak cosi.“
A tak se Hynek zvedne a vydá se vstříc „První české pa“. A ani on, ani předpovídači jasných budoucností a rutinních životů netuší, že právě teď se rozhodlo: od tohoto okamžiku nastoupil na dráhu jiného života, než jaký od něho všichni, včetně jeho samého, čekali. (str. 20–21)

 

Vyhrajte knihu Jiné životy Hynka Harra

Vrtalo vám někdy hlavou, zda by se daly vědecky objasnit nadpřirozené věci jako je telepatie, spiritismus a další parapsychologické události? Právě to se snaží autor ve své knize nastínit a pod jeho rukama tak vznikl příběh o spolku, který snaží položit vědecké základy podobným věcem. Tento spolek, spolu s mnoha nevysvětlitelnými událostmi, můžete najít ve společnosti Hynka Harra. Tak se pojďte vrhnout do čtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Jiné životy Hynka Harra vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jiné životy Hynka Harra
probíhá od 4. června do 17. června 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Jiné životy Hynka Harra

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJiné životy Hynka Harra

Dotlačil, Jakub

Host, 2014

Napsat komentář